Klassisk Novemberlys

Tidligere i vår ble Lofoten Pianofestival 2020 avlyst på grunn av Covid-19. Situasjonen gjorde det utenkelig å gjennomføre som planlagt, men den tidlige avlysningen gjorde det mulig å tenke nytt. Det er derfor en glede å få invitere til Klassisk Novemberlys i høst.


Skrevet av Klassisk Novemberlys.


Klassisk Novemberlys åpnes onsdag 11. november i Svolvær Kirke og avsluttes søndag 15. november i Buksnes Kirke. Festivalen er sterkt inspirert av både Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival som normalt gjennomføres i juli. De største forskjellene er først og fremst å se i festivalens lengde og antall konserter. Det kunstneriske nivået vil som vanlig holdes høyt.

Oppdateringer om Klassisk Novemberlys kommer her på nettsiden eller på vår Facebookside.


Program
Selv om Klassisk Novemberlys er en selvstendig festival er flere elementer hentet fra Lofoten Pianofestival som egentlig skulle gjennomføres i sommer. For eksempel fremføres Bachs velkjente Goldbergvariasjoner fortsatt av pianisten Christian Ihle Hadland. Av nye elementer er særlig Arktisk Filharmonis Kammerorkester som blant annet fremfører Griegs Holbergsuite, Vivaldis Fire Årstider og Tchaikovskijs Serenade for strykere.

Klikk på bilde for program

Artister
Reiserestriksjoner har gjort det vanskelig å satse på de internasjonale artistene som allerede var planlagt for sommerens festival. Likevel er pianisten Christian Ihle Hadland, sopranen Ann-Helen Moen, og fiolinisten Arvid Engegård med egen kvartett, fortsatt med. I tillegg har pianisten Christian Eggen og Arktisk Filharmonis Kammerorkester meldt sin ankomst og vil holde flere konserter under Klassisk Novemberlys. Orkesteret ledes av ingen ringere enn mesterfiolinist Henning Kraggerud.


Billetter
Selv om utsiktene for høsten ser gode ut, er det fortsatt restriksjoner som påvirker større arrangementer. Gjennomføringen av Klassisk Novemberlys vil derfor kontinuerlig tilpasses de restriksjoner som til enhver tid gjelder for festivaler. Det betyr at det fortsatt kan komme endringer i forbindelse med arrangementene. Det viktigste er uansett at det skal være trygt for alle å komme på arrangementene.

For mer informasjon om Lofoten som reisemål, besøk Destinasjon Lofoten.
arena artikkel