Det Norske Solistkor i arbeid med innspillingen av Berios Coro. Foto: André Løyning
Det Norske Solistkor i arbeid med innspillingen av Berios Coro. Foto: André Løyning

Årets Diapason d’or til Det Norske Solistkor

Det Norske Solistkor er for andre gang på to år tildelt Diapason d’or de l’année (Årets gylne stemmegaffel), det franske platemagasinet Diapasons kåring av årets beste plater. Solistkoret vant korklassen med sin innspilling av Luciano Berios Coro per voci ed strumenti og Cries of London.  

Det Norske Solistkor, som i høst har feiret sitt 70-årsjubileum, var i 2018 det første norske kor til å motta den samme prisen, da for sin innspilling av Johann Sebastian Bachs motetter. At koret nå tildeles prisen for en plate med musikk av Berio viser stor evne til å bevege seg mellom sjangre, stilarter og tidsepoker. Italienske Luciano Berio regnes blant 1900-tallets store komponister, kjent for sine eksperimentelle verker, men også for musikk som når et bredere publikum. Hovedverket på platen, Coro, stiller så store krav til utøverne at innspillingen i seg selv er en begivenhet.

- Prisen er en stor anerkjennelse for koret. Det betyr mye at det vi gjør legges merke til internasjonalt, og priser som dette er svært motiverende for vårt videre arbeid, sier daglig leder for Det Norske Solistkor, Ingvild Skaatan. - Coro er grensesprengende på mange måter – både i omfang og uttrykk, og musikken fortjener all den oppmerksomhet den kan få. Vi håper en pris som dette bidrar til at innspillingen når enda flere lyttere.

­

Blant tusenvis av album som Diapason får inn, lager anmelderne hver måned en liste over de ti beste som tildeles Diapason d’Or. I slutten av årets nomineres 15 av utgivelsene til den gjeve Diapason d’Or de l’Année som ofte sammenlignes med britiske Gramophone Award.

Med på innspillingen er Kringkastingsorkesteret og dirigent er Grete Pedersen. Platen har høstet gode anmeldelser i inn- og utland. (Klassiskmusikk.coms anmeldelse finner du her)

Vi gratulerer!

Grete Pedersen dirigerer Kringkastingsorkestret under innspillingen av Coco. Foto: André Løyning.


Artikler