Elisabeth Teige og maleren Håkon Gullvåg ved hans maleri av Kirsten Flagstad. Foto: Geir Bie
Elisabeth Teige og maleren Håkon Gullvåg ved hans maleri av Kirsten Flagstad. Foto: Geir Bie

Jubileumspris til Elisabeth Teige

Sopranen Elisabeth Teige ble tildelt The Kirsten Flagstad International Anniversary Award 2020 ved en konsert fredag kveld i Den Norske Opera & Ballett, på Kirsten Flagstads 125-årsdag.

Prisen, som ble opprettet i anledningen jubileet, er gitt av Flagstadselskapet og Flagstadmuseets venneforening. Den bestod av et portrett av Kirsten Flagstad malt av Håkon Gullvåg. Juryen var Flagstadselskapet styre og operasjef Randi Stene, og begrunnelsen var følgende:

Bredden i dette talentet er stort. Dette er en sanger som formidler sarte stemninger, burlesk, sensuell humor og dramatiske tolkninger av Wagner, Verdi, Puccini og Beethoven.

Vår prismottaker har en sømløs teknikk og en naturlig tonedannelse. Kombinasjonen av formidlingstalent og stemmeprakt gjør at operascenen er det selvfølgelige stedet for vår prismottaker.

Alt starter et sted, og i dette tilfellet vokste interessen for sang frem via en annen sjanger, fra pop – ganske fjernt fra operaens verden. Men stemmetalentet trengte et større format å boltre seg i, her hørte hun hjemme. Dette har anmeldere lagt merke til. Vi siterer Klassekampens kritiker: «Stemmekraften og evnen til å mestre lydintensiteten fra et fullt orkester, plasserer sangeren blant de få internasjonale utøvere som makter dette.»

Magasinet Opera Now beskriver henne slik: «Sangerens sensasjonelle stemme og sceniske tilstedeværelse dominerer operaen totalt».

Dette store talentet er i ferd med å etablere seg på det internasjonale operakartet, og Flagstadselskapet og Flagstadmuseets Venner vil med denne prisen være med på å heie, hylle og inspirere deg på denne veien.

Kjære Elisabeth Teige, du er helt etter Kirsten Flagstads hjerte! Med bena på jorden og med en himmelsk stemme.Artikler