Foto: Ragnhildhemsing.com
Foto: Ragnhildhemsing.com

Ragnhild Hemsing vant pris i OPUS KLASSIK 2021

Ragnhild Hemsing er vinner av kategorien «Klassisk uten grenser» i den prestisjefylte tyske prisen OPUS KLASSIK for albumet RØTA!

Platen ble utgitt på det tyske selskapet Berlin Classics i februar i år. Her trakterer Hemsing både fiolin og hardingfele i samspill med pianisten Mario Häring og cellisten Benedict Kloeckner.  

Målet hennes var å gjøre hardingfela, som i stor grad har formet hennes musikalske identitet, mer kjent internasjonalt, og å få lytterne til å reflektere over musikalsk identitet. Slik hun ser det, blir alle påvirket og berørt av musikk – spesielt den fra eget hjemland.

I tillegg var hensikten å ta den klassiske- og folkemusikk tradisjonen videre ved å spille arrangementer der komponister er inspirert av norsk folkemusikk og norske folkeeventyr: På platen spiller hun Ole Bull, Edvard Grieg, Johan Svendsen og Johan Halvorsen, som alle var nært knyttet til hjemlandet og folkemusikken – og til hverandre. Noen av fiolinverkene er for anledningen arrangert for hardingfele av Tormod Tvete Vik. 

- Jeg er lykkelig og takknemlig over å motta en OPUS KLASSIK-prisen for Røta, sier Ragnhild Hemsing. - Jeg deler den med alle som har vært involvert i prosjektet, som har vært en fantastisk reise. Jeg er også takknemlig over ha med mine fine kolleger, Mario Häring og Benedict Kloeckner. 

Platen har vakt betydelig internasjonal oppmerksomhet og Klassiskmusikk.coms anmelder ga platen i en 6’er.

I november legger fiolinisten ut på Tysklandsturné for å promotere platen.Artikler