Monte Piano Trio

Monte Piano Trio


Sjostakovitsj Klavertrio nr. 1 i c-moll, op. 8; Rakhmaninov Trio élégiaque nr. 1 i g-mollMahler Sats fra klaverkvartetten i a-moll,* Lili Boulanger Deux pieces en trioIreland Phantasie Trio i a-moll
Monte Piano Trio; *Daniel Rowland (bratsj)
Genuin GEN 15369 (65 minutter)

Denne utgivelsen kommer fra Monte Piano trio, en internasjonal – fransk, italiensk og rumensk – sammensetning av musikere som i ett av verkene får selskap av en nederlandsk-engelsk bratsjist. 


Skrevet av Martin Anderson


 Det intelligente programmet presenterer tidlige klavertrioer av Sjostakovitsj, Rakhmaninov, Lili Boulanger og Ireland – alle i moll, faktisk. Det er fascinerende å høre hvordan de modne personlighetene til disse komponistene begynner å komme frem, skjønt ikke ferdig utviklet – her blomstrer for eksempel Mahlers følelser uten ironien som senere kom til å følge hver tone han skrev – men det er også patos her: Lili Boulangers Deux pieces en trio er fra slutten av hennes korte liv, da hun sto på nippet til sitt store gjennombrudd. Lidenskapelige og engasjerte fremførelser her også, men Genuin burde tatt seg tid til å fjerne noe rusk i innspillingslyden.


Oversatt fra engelsk av Mona LevinCD-anmeldelser