BURSDAGSFESTIVAL!

Velkommen til et nytt herlig kulturår hvor vi først inviterer til en BURSDAGSFESTIVAL! som strekker seg over én uke fra 27. januar til 3. februar!


Tekst I Kulturelt initiativ som partner


Tre store komponister var kreative vannmenn – gode som gull – og vi begynner med WOLFGANG AMADEUS MOZART som ble født i Salzburg den 27. januar 1756.

Etter en herlig barnebursdag på ettermiddagstid – vennligst se lenger ned – ønsker Henning Kraggerud, fiolin, og Christian Ihle Hadland, klaver, å starte kveldskonserten med en feiende Sonate i B-dur KV 454. De byr også på den vakre Sonate i e-moll KV 304. Ann-Helen Moen har plukket fram noen av de skjønneste sangene som Abendempfindung, Das Veilchen, Der Zauberer osv. – sammen avslutter de tre solistene med arien L’amero saro costante fra Il Re Pastore KV 208. Den Grønne Sal, Park Hotel 27.01 kl. 18.00.

Ann-Helen Moen, sopran, er en svært allsidig sanger – med et bredt repertoar som spenner fra tidlig barokk til de store romantiske komponistene og samtidsmusikk – både på konsert- og operascenen. Hun er kjent for sine Mozart-tolkninger, og da spesielt for sin Donna Anna i Don Giovanni og som Grevinnen i Figaros Bryllup. I tillegg til solistkarrieren er hun ansatt som Førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole.

Henning Kraggerud er en av landets store internasjonale fiolinsolister og har spilt med en rekke av de beste internasjonale orkestrene og ved renommerte kammermusikk festivaler. Han komponerer – sist hørte vi hans Equinox hos oss – er professor ved Norges musikkhøgskole og kunstnerisk leder for kammerorkesteret i Arktisk Filharmoni.

Christian Ihle Hadland er også én av våre store internasjonale solister. Han har turnert verden rundt som solist med orkestre og til de mest berømte festivalene som kammermusiker. Han vant Spellemannsprisen i 2015 og har vært BBCs New Generation Artist – noe som førte til samarbeid med samtlige av BBCs orkestre i Storbritannia.

Både Ihle Hadland og Kraggerud har jevnlig spilt hos oss – mens Ann-Helen Moen gjester oss for første gang.

Billetter á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes HER

FRANZ SCHUBERT ble født i Wien den 31. januar 1797.
Sopranen Ann-Helen Moen kommer til feiringen av hans bursdag sammen med pianisten Håvard Gimse. Og for å gjøre denne fødselsdagen litt spesiell, vil konserten finne sted i to konsertsaler i Hjertnes – Sal 1 og Harmonie arena. Vi starter i den rent akustiske storsalen og flytter i pausen over til salen med det nye digitale akustiske anlegget. Veldig spennende å sammenlikne de to akustikkene – både for utøvere og publikum – og vi inviterer derfor til en samling etter konserten hvor vi ber alle om å komme med innspill til hvordan akustikkene oppleves. Vi gleder oss til å få testet det digitale akustiske anlegget i Harmonie på en skikkelig måte – ikke minst med to av våre fremste klassiske utøvere!

Hjertnes 31.01 kl. 18.30.

Programmet består av to av Impromptuene for solo klaver fra opus 90 – nr. 2 i Ess-dur og nr. 3 i Gess-dur – og noen av Schuberts mest vidunderlige Lieder: Du bist die Ruh, Nacht und Träume, utdrag fra Winterreise, Gretchen am Spinnrade osv.

Håvard Gimse har gjennom en årrekke vært en av Kulturelt Initiativs faste gjester. Han er ettertraktet internasjonalt som solist og kammermusiker – og en foretrukket akkompagnatør. Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener som Wigmore Hall og Carnegie Hall, gjort en mengde plateinnspillinger og vunnet en rekke priser.

Billetter á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes HER

FELIX MENDELSSOHN ble født i Hamburg den 3. februar 1809, og med hans musikk avslutter vi festivalen i Den Grønne Sal, Park Hotel kl. 18.00.

Hovedrettene i feiringen av ham er hans to første klavertrioer – nr. 1 i d-moll og nr. 2 i c-moll – som følges av et utvalg Lieder ohne Worte som lekre desserter. Håvard Gimse har da med seg tvillingsøstrene Berit (Værnes) Cardas, fiolin, og Bjørg (Værnes) Lewis, cello – helt korrekt: halvparten av Vertavokvartetten. De har en imponerende merittliste over hva de har utrettet som solister og kammermusikere – hvor kanskje førsteprisen i Melbourne International Chamber Music Competition, Musikkritikerprisen og en Spellemannspris henger høyest.

Billetter á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes HER
Abonnement flere konserter – vennligst se informasjon nederst.

Vi håper dere vil ta del i det som bør bli minneverdige bursdagsfeiringer av de tre geniene – som faktisk kun ble 35 – 31 – 38 år gamle. Men musikken deres lever evig.......

ABONNEMENTER BURSDAGSFESTIVAL 2024:
Alle 3 konsertene for prisen av 2 – kr. 750,-/200,- (barn/unge under 20 år)
2 konserter for kr 600,-/175,- (barn/unge under 20 år)
Kan bestilles på kultint@gmail.com

MEN – aller først ønsker vi å sette barna i høysetet, og festivalen starter derfor med dem lørdag 27. januar. Da ville Mozart fylt 268 år! Gaven til dem gis av Papageno, Christian Ihle Hadland, tre dansere og et ungt klavertalent. Vi ønsket å lage noe helt spesielt for de aller minste, men fant fort ut at det faktisk passer for ganske mange. Dermed blir det

MOZART FOR DE ALLER MINSTE.....FLESTE! i Den Grønne Sal på Park Hotel kl. 14.00.
Papageno – alle barns Mozart-favoritt – synger og forteller om Mozart som vidunderbarn; Christian spiller fra den herlige variasjonssatsen «Ah, vous dirai-je, Maman” KV 265 – som også danserne danser til. OG – vi garanterer: dere kan melodien på denne, alle sammen – og dere skal blant annet få lov å være med å synge den! Dere får også høre Mozarts første komposisjon, som han skrev da han var 5 år gammel – og Alla Turca leder oss i en staselig felles utmarsj! Og er det bursdag – så bør det være boller og brus.......

Billetter 175,- (inkl. boller og juice/kaffe/te) + avg. kan kjøpes HERFestivaler