Ann Hallenberg og Barokkanerne.
Ann Hallenberg og Barokkanerne.

Fredriksten Operafestival 2023

Opera Østfold skaper festivalstemning i Halden 8. til 11. juni, når opera skal sette sitt preg på byen, som veksler mellom store operaoppsetninger på Fredriksten festning annet hvert år og en festival i byen som henvender seg til et bredere publikum. Og bredt blir det når festivalen tilbyr konserter og forestillinger for folk i alle aldre, både et rutinert operapublikum og de som aldri har sett en operaforestilling,

Festivalen innledes med Il Ciarlatano i Byparken, en underholdende forestilling inspirert av gateteater. 

På fredag 9. juni blir det barokkfest når den kjente svenske mezzosopranen Ann Hallenberg gir konsert i Norges eldste barokkteater, Fredrikshalds Teater, sammen med Barokkanerne dirigert av Mariangielo Martello. Tenoren Eirik Grøtvedt tar også turen ned fra Nasjonaloperaen, der han spiller i Così fan tutte, for å delta på denne konserten. De to sangerne stiller også opp samme sted i en operagalla på lørdag sammen med sopranen Frøy Hovland Holtbakk, bass-barytonen Aleksander Løe Myrling og pianistene Stefan Zlatanos Ibsen og Lars Fredrik Nystad. 

Barna får sin forestilling på lørdag med forestillingen Sotis og Stripen på søppelhaugen i Sparebanksalen Black Box. Forestillingen, som handler om miljø og klima, vant Opera Østfolds konkurranse for nye konsepter for barn. 

De to siste dagene blir det operanachspiel med henholdsvis operaperler og almuens opera: skillingsviser! 

Og det skjer myer mer. Fullt program finner du her

Il ciarlatano innleder Fredriksten Operafestival

 Festivaler