Ann Hallenberg og Barokkanerne under ledelse av Stefan Plewniak


Opera Østfold er ekstra stolte over å invitere til barokkgalla med verdensstjernen Ann Hallenberg sammen med Barokkarnerne under ledelse av Stefan Plewniak. Gjestesolist er tenoren Magnus Staveland.


Svenske Ann Hallenberg er etablert som en av verdens ledende mezzosopraner. Da hun gjestet New York i februar 2020 var overskriften i New York Times sitt portrett av henne:

«Is This the Best Opera Singer You’ve (Probably) Never Heard Of?»

Hun opptrer regelmessig i de største operahusene og festivalene i Europa og Nord-Amerika, inklusive La Scala i Milano og operaene i Paris, Wien, Zürich, Berlin, og ved Salzburg Festivalen. Hun er også en meget etterspurt konsertsangerinne og hun samarbeider med en lang rekke av nåtidens ledende dirigenter. Til sammen har hun spilt inn mer enn 45 CD og DVD. To ganger har hun blitt tildelt “Årets beste solo CD” ved en av verdens mest prestisjetunge klassiske prisutdelinger: «The International Opera Awards», i London.

Barokkarnerne
Stefan Plewniak
Magnus Staveland

Magnus Staveland er en norsk tenor med stor internasjonal suksess som har jobbet ved de største operaene i byer som Berlin, Milano, København, Stockholm, Antwerpen, Madrid, Firenze, Wien med flere. Ann Hallenberg samarbeidet med Magnus Staveland for første gang høsten 2005, og har siden den gang medvirket i en rekke konserter og CD-innspillinger sammen, blant annet ved Operaen i Paris i 2006.

Den polske dirigenten og fiolinisten Stefan Plewniak har rykte på seg for å være en mester i emosjonell kjemi og en orkan på scenen! Han er førstedirigent for L ’Orchester de l’Opera Royale Versailles, og musikksjef for Warszawa kammeropera. Han grunnla og er musikalsk leder av Il Giardino d'Amore-orkesteret og Cappella dell'Ospedale della Pietà Venezia. I 2016 grunnla han The FeelHarmony Symphony Orchestra.

Barokkanerne (Norwegian Baroque Ensemble) består av noen av de beste norske tidligmusikerne, og samarbeider med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister. De er grunnpilarene i oppbyggingen av et norsk tidligmusikkmiljø med konsertserier i Oslo, turneer i inn- og utland, utallige festivalopptredener, CD-utgivelser og et kontinuerlig arbeid for kompetansehevingen innenfor tidligmusikk blant unge, studenter, amatører og profesjonelle.

Billettpris: kr 220,-


18.juni 2021 19:00 - 18.juni 2021 20:30

Halden Fredrikshalds Teater

Arrangement: Kammermusikk

Fylke: Viken


Lignende arrangement