Glogerfestspillene 2023


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

"Galskapen rår. Det forrykte er i fokus, og fellesnevneren i menneskehetens kriser som pandemi og krig, er at vi tilhører samme klode, og vi deler skjebne.  Og så er det som om vi skjønner igjen, at kunsten og musikken er livets speil. Slik verden er forrykt og gal, slik er musikken det også."

Dette er et lite utdrag av teksten bak Glogerfestspillenes tema FORRYKT. 


Glogerfestspillene er en klassisk musikkfestival, der vi ønsker å formidle en atmosfære og en nærhet mellom musikere og publikum som gjør at du sitter igjen med minneverdige musikkopplevelser.

Vi har både nasjonale og internasjonale artister, men felles for de alle er et ubetinget talent og en kvalitet i sin utførelse. Vi ønsker at du skal kunne komme som "nybegynner" i klassisk musikk, og få lov til å utforske denne delen av musikkverden. Samtidig er det viktig at vi har konserter som utfordrer den mer erfarne konsertgjenger.

Se hele programmet her!

Vi har "Galskap fra A til Å", gratis orgelhalvtimer, kunstutstilling med vernissage i Galleri Låven. Du kan ta med deg de minste i familien på minigloger, og senere avslutte kvelden med festspillpub. Artister som Barokksolistene, I Fagiolini, Dua Aliada, Eir Inderhaug, Yngve Søberg, Ssens trio, Sidsel Walstad, Marc Fitze og mange flere fyller Kongsberg med musikk disse dagene.  

Du kan være med på huskonsert og på lunsjkonsert på Jonas B, Den forrykte medisinen, samtaler med Håkon Haugsbø på Energimølla, kammerkonsert og den store Avslutningskonserten.

Her er det virkelig noe for enhver, og alle er vi litt ekstra gale i år, som vi endelig får gjennomføre festivalen uten restriksjoner! 

 

Her er litt mer om noen utvalgte konserter:

AVSLUTNINGSKONSERT – NAUGTHY BOYS, RUNNY NOSES AND SPIDER BITES
SØNDAG 29. JANUAR 2023, KL. 19:00

Gjør klar for en forrykende avslutning på Glogerfestspillene 2023. To av de mest etterspurte ensemblene i Europa fyrer av en konsert uten sidestykke. Spenn beltet, og gjør deg klar for en oppsiktsvekkende konsert. I Monteverdis “Laudate pueri” for vokal og stryk, er det tenorene som til stadig er de uskikkelige “pueris”. Kanskje du tror du har hørt Vivaldis ville “La Folia” før? Ikke så helsprø som denne, med danser Steven Player i fullt firsprang. Barokksolistene og I Fagiolini runder av Glogerfestspillene med et fyrverkeri av en konsert.

KAMMERKONSERT
LØRDAG 28. JANUAR 2023, KL. 13:00

Konsertens hovedverk “Sonetter fra Moabit” av Marcus Paus er bestilt av Ssens Trio. Tekstene er skrevet av Albrecht Haushofer, tysk geograf, diplomat, forfatter og medlem av den tyske motstandsbevegelsen i Nazi-Tyskland. Yngve Søberg er en av våre fremste sangere, og har markert seg på de største scenene i verden. Han er ansatt ved Den Norske Opera & Ballett hvor han har tolket mange roller preget av smerte og mismot. Til konserten under Glogerfestspillene har han tatt med seg to scener fra operalitteraturen: Den sinnsforvirrede hoffnarren Rigoletto, og Amfortas som langsomt blir gal av smertene fra sår som ikke vil leges…

FESTSPILLPUB – OPERAGALSKAP
LØRDAG 28. JANUAR 2023, KL. 21:00

Operagalskap er en forrykende forestilling med vår internasjonalt kjente sopran Eir Inderhaug, pianist Trygve Brøske og Duo Aliada – alle i fri utfoldelse. Sammen presenterer de et vidtfavnende og virtuost program med utgangspunkt i operaens livsverden. De byr på elleville påfunn og gnistrende samspill i en forestilling med hovedvekt på opera. Vi får også innslag av samtidsmusikk og country. Det hele gjennomsyres av et blendende klaverspill og stor stemmeprakt. Dette sjangeroverskridende programmet henvender seg til et bredt publikum og berører de fleste fasetter av de menneskelige følelsesregistre.


25.januar 2023 00:00 - 29.januar 2023 00:00

Kongsberg


Lignende arrangement