Johanne Haugland og Eirik Stømner inviterer oss inn til høstlig konsert i Siljustøls storstue.


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

På programmet står blant annet Tsjajkovskij. Den berømte komponisten var skeiv, noe som har vært underkommunisert og sensurert gjennom historien. Han var også en venn av Edvard Grieg. Haugland og Stømner framfører Tsjajkovskijs Souvenir d’un lieu cher som kan oversettes til "minne fra et kjært sted". 


Konserten innledes med den estiske komponisten Arvo Pärt sin Fratres fra 1977. Verket er et eksempel på komponistens egen komposisjonsteknikk tintinnabuli. Han beskrev blant annet teknikken slik: "Tintinnabuli er et område jeg vandrer inn i når jeg leter etter svar – i livet, i musikken, i arbeidet."

Ellers fremføres passende nok for årstiden, Brahms' 1. fiolinsonate – Regnsonaten, som omtales som et flaggskip for det romantiske kammermusikkrepertoaret.

Johanne Haugland er født og oppvokst i Bergen og begynte tidlig å spille fiolin med Suzuki-metoden hos Britta Skärby Vindenes. Hun var senere elev hos Per Gisle Haagenrud og Alf-Richard Kraggerud før hun begynte å studere på Barratt Due musikkinstitutt med Stephan Barratt-Due. Haugland avsluttet våren 2020 masterstudiet ved Norges musikkhøgskole der hun var elev av Peter Herresthal.

Eirik Haug Stømner er en norsk pianist fra Halden. Han avla diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i 2018, etter studier med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. Stømner har vært solist med blant annet Kringkastingsorkesteret og Det Norske Blåseensemble, og holdt konserter ved festivaler som Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestival. I 2019 mottok han den gjeve Robert Levins pianistpris. Stømner er fra 2018 ansatt som pianolærer og akkompagnatør ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.

PROGRAM

Arvo Pärt (1935)
Fratres

Pjotr Tsjajkovskij (1840-1893): 
Souvenir d’un lieu cher
Méditation. Andante molto cantabile (D moll)
Scherzo. Presto giocoso (C moll)
Mélodie. Moderato con moto (E♭ dur)

Johannes Brahms (1833-1897) 
Violin Sonata nr. 1 i G Dur, op. 78
Vivace, ma non troppo
Adagio
Allegro molto moderato


09.oktober 2022 14:00 - 09.oktober 2022 16:00

Siljustøl Bergen


Lignende arrangement