Klassisk Novemberlys


Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest ønsker velkommen til en ny festival for klassisk musikk i Lofoten – Klassisk Novemberlys. Festivalen åpner i Svolvær Kirke onsdag 11. november. Programmet gjennomføres over fem dager før finalekonserten i Buksnes Kirke 15. november..


Både Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival er allerede godt etablerte festivaler i Lofoten. Grunnet covid-19 måtte Lofoten Pianofestival avlyses i sommer. Dette åpnet for muligheten å tenke nytt i år – og Klassisk Novemberlys er et resultat av dette.

Festivalen er naturligvis sterkt inspirert av festivalene som normalt gjennomføres i juli. De største forskjellene er først og fremst å se i festivalens lengde og antall konserter. Det kunstneriske nivået vil som vanlig holdes høyt.
Sammenlignet med sommerfestivalene vil publikum likevel oppleve Lofoten i en annen drakt. Når sommerens festivaler gjennomføres bader Lofoten i sol – døgnet rundt. I november er solen borte og mørketiden har lagt seg over regionen. Midnattssolen er byttet ut med stjerner og nordlys.Norske Artister

Med strenge reiserestriksjoner har det vært vanskelig å planlegge for internasjonale artister til Klassisk Novemberlys. Fra sommerens festival kommer fortsatt pianisten Christian Ihle Hadland, sopranen Ann-Helen Moen, og fiolinisten Arvid Engegård – med egen kvartett – med. Christian Ihle Hadland er også kunstnerisk leder for festivalen. I tillegg har Arktisk Filharmonis Kammerorkester meldt sin ankomst og vil holde flere konserter under festivalen. Orkesteret ledes av ingen ringere enn mesterfiolinist Henning Kraggerud.

For de som hadde planlagt å overvære Lofoten Pianofestival i sommer vil flere elementer fra programmet videreføres til Klassisk Novemberlys. For eksempel fremføres Bachs velkjente Goldbergvariasjoner av Christian Ihle Hadland i Svolvær Kirke lørdag 14. november. Av nye elementer er særlig Arktisk Filharmonis Kammerorkester som blant annet fremfører Griegs Holbergssuite, Vivaldis Fire Årstider og Tchaikovskijs Serenade for Strykere.En festival for alle

Sommerfestivalene er særlig tilrettelagt for musikkinteresserte som kommer reisende til Lofoten fra fjern og nær. Festivalene gjennomføres da også i en tid hvor publikum har ferie og bedre tid til å gå på festival. Klassisk Novemberlys er i større grad tilrettelagt for et bredt publikum i området rundt Lofoten. Ikke bare er festivalen kortere, men antall daglige hovedkonserter er redusert fra to til én. Klokkeslettet for disse konserter er tilpasset for å ta bedre hensyn til både jobb og fritidsaktiviteter. Festivalen samarbeider også med flere andre arrangementer som foregår i regionen. I tillegg til frokostkonsert, blir det også en egen barnekonsert – en konsert ment for de aller minste.

Prisnivået er også noe lavere enn vanlig, nettopp for at flere skal ha muligheten til å få med seg konsertene. Både åpningskonserten i Svolvær Kirke og finalekonserten i Buksnes Kirke er gratis. Billettsalget er allerede i gang. Minner om at plasser må reserveres – også på gratiskonsertene.

Les mer om festivalen, klikke på bilde under.


11.november 2020 20:00 - 15.november 2020 14:00

Svolvær - Lofoten

Arrangement: Festival

Sjanger: Barokk

Fylke: Nordland


Lignende arrangement