komponistens stemme: Wolfgang Plagge


Årets huskomponist, Wolfgang Plagge, kommer til Troldhaugen for å fremføre konserten «Komponistens stemme» i Troldsalen, søndag 19. september kl 13.


Wolfgang Plagge er velkjent fra sitt mangeårige virke som komponist, utøver og musikkformidler. Som KODEs første huskomponist i serien «Følg verket» skal han gjennom hele året komponere et nytt musikkstykke som urfremføres senere i høst. 

Denne søndagen kommer han til Troldhaugen for å gi en konsert som gir et lite innblikk i hans kunstnerskap. Med utgangspunkt i temaet «Komponistens stemme (La Voix de Compositeur)» vil Plagge fremføre stykker både av Beethoven og Grieg, samt en av sine egne klaversonater.

ÅRETS HUSKOMPONIST
I 2021 startet et helt nytt prosjekt ved KODEs komponisthjem, nemlig «Følg verket». Gjennom de neste årene vil museet årlig engasjere en ny «huskomponist» som skal skape et verk i sanntid – og publikum får bli med på ferden.

Første komponist ut er Wolfgang Plagge. I årets utgave av får publikum både fysisk og digitalt overvære musikkens reise fra start til urfremføring. Du kan følge verket via videoer, livesendinger og arrangementer på Troldhaugen gjennom året. Plagges nye musikkstykke tar utgangspunkt i det siste årets hendelser og har fått tittelen «In Arduis» , som er latin og betyr I vanskelige tider.

PROGRAM
Konsert i Troldsalen
Søndag 19. september kl 13
Wolfgang Plagge, piano

Ludvig van Beethoven (1770-1827):
Sonate op. 31 nr. 2 «Stormsonaten»

Edvard Grieg (1843-1907):
Lyriske stykker III / Lyric Pieces III, Op. 43
(dedicated to Isidor Seiss)
I hjemmet/ In my Native Country
Småfugl / Little Bird

Wolfgang Plagge (1960):
Klaversonate VIII «St Hallvard»


19.september 2021 13:00 - 19.september 2021 14:30

Troldsalen - Bergen

KODE Bergen

Arrangement: Kammermusikk

Fylke: Vestland


Lignende arrangement