Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

Etter et år preget av usikkerhet og to avlysninger ønsker vi likevel velkommen til Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest 5-11. juli. Omgitt av ulike restriksjoner er festivalens internasjonale preg tonet noe ned, uten at det skal gå ut over den kunstneriske kvaliteten. Over seks dager gjennomføres et imponerende program med flere av Norges fremste musikere.


Det nærmer seg to år siden daglig leder Knut Kirkesæther sist introduserte festivalkonserter i Lofoten. Den gang feiret festivalen 15 år med Dronningen på første rad. Over 4000 publikummere fra både inn- og utland besøkte festivalen som avsluttet med stor optimisme for fremtiden.
Etter to avlyste festivaler i fjor er iveren stor når billettsalget nå åpner for fullt. Så sent som i januar ble det besluttet å planlegge en ny festival med kun norske artister. Det tok ikke mer enn to måneder før program og artister var klare for publisering. Takket være festivalens kunstneriske leder – Arvid Engegård – blir den kunstneriske kvaliteten på høyde med det vi er vant til.

I tro tradisjon stiller Arvid Engegård med sin egen strykekvartett. I år har han i tillegg med sin nyetablerte trio med Håvard Svendsrud på accordeon og Svein Haugen på kontrabass. Trioen kommer til å holde flere konserter hvor det klassiske møter det folkelige. Flere av festivalens venner, derav Nils Anders Mortensen, Joachim Carr, og Christian Ihle Hadland blir også å se og høre. For første gang kommer kjente navn som Guro Kleven Hagen (fiolin), Ann-Helen Moen (sopran),Eivind Ringstad (bratsj), Louisa Tuck (cello), Elise Båtnes (fiolin) og Björn Nyman (klarinett).

Mer intim festival enn ellers

Sommerens festival strekker seg fra Flakstad Kirke i vest til Svolvær Kirke i øst – en distanse på nesten 10 mil. Med over 25 konserter spredt utover strekningen, er Lofotens landskap en vesentlig del av festivalprogrammet. I tillegg til Lofoten Kulturhus og Meieriet Kultursenter avholdes de fleste konsertene i kirker.

Lofotens kirker setter en fin ramme på konsertene, også siden de er vakkert plassert i landskapet. I år tas også de aller minste kirkene i bruk. Her blir det mer intime konserter hvor publikum kommer nærme både utøverne og musikken. Både Gimsøy Kirke og Valberg Kirke er spektakulært plassert ved havet, og kommer til å bli en fin kontrast etter konsertene. Det er ikke utenkelig at det blir noen spesielle ekstranummer etter konserten.

 

Konserter i de minste kirkene er ikke den eneste tilpasningen som er gjort for sommerens festival. Med færre tillatte publikummere til hver konsert, blir det også totalt sett flere konserter i årets program. Noe av programmet blir også spilt flere gang for at flere skal få oppleve det. Samtlige konserter gjennomføres i tillegg uten pauser, nettopp for å begrense unødvendig fysisk kontakt mellom publikummere. 


05.juli 2021 00:00 - 11.juli 2021 00:00

Lofoten

Arrangement: Festival

Fylke: Nordland


Lignende arrangement