Oslo Internasjonale kirkemusikkfestival


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars. Festivalens konserter holdes i hovedstadens kirker, med Oslo Domkirke som hovedarena. Festivalprogrammet lanseres 1. desember hvert år. Festivalen ble grunnlagt i år 2000 av initiativtaker og idéutvikler Bente Johnsrud som også er festivaldirektør og kunstnerisk leder.


OM FESTIVALEN

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival har siden starten i 2001 befestet seg som en nasjonal og internasjonal leverandør av kunstneriske prosjekter av høy kvalitet. Som kulturformidler er vår viktigste oppgave å formidle kunst og musikk som berører, og som skaper rom for fordypning og innlevelse for alle, uansett tro og kirkelig tilhørighet. 
 Vi er en viktig aktør som bidrar til kvalitet og mangfold, og er i dag en av landets største formidlere av kirkemusikk innenfor de fleste sjangre og tidsepoker. Vi arbeider også hele veien med å fornye tradisjonen. I festivalens 19 år lange historie har vi urfremført rundt 100 bestillingsverk av nåtidige komponister.

Ca. 10 000 publikummere

Årlig besøkes vi av ca. 10 000 publikummere, som gjennom 10 festivaldager får oppleve nærmere 1000 utøvere. I tillegg til konserter arrangerer vi foredrag, seminarer og mesterklasser, som setter det musikalske programmet i en større kontekst og belyser samfunnsaktuelle problemstillinger. Vi er også opptatt av å inkludere barn og unge, ikke bare som tilskuere, men som aktive deltakere i samarbeid med profesjonelle utøvere gjennom kjente verker og nye komposisjoner. Slik kan vi både videreformidle musikkhistorien og bidra til økt rekruttering til fremtidens musikkscene.

Som en internasjonal befestet arena har vi et solid internasjonalt nettverk og vi samarbeider hvert år med noen av verdens fremste musikere. Vi produserer samarbeidsprosjekter mellom norske og internasjonale utøvere, og bringer hit internasjonale utøvere til glede for Oslo og landets publikum. Vi eksporterer årlig flere av våre produksjoner videre til prestisjetunge arenaer på kontinentet, og har satt Oslo på kartet internasjonalt som en leverandør av kirkemusikk av høy kvalitet.

Klikk for fullt program

Initiativtaker og idéutvikler bak Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival er festivaldirektør og kunstnerisk leder Bente Johnsrud. Festivalen er organisert som en privat stiftelse der styreleder er Oslos biskop. Stiftelsens styre består for øvrig av representanter fra kirke, musikk- og kulturliv og næringsliv.


Andre omgang - 2.-10. september

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival er stolte over å presentere programmet for 2023. Festivalen gjennomføres igjen i to omganger – 11.-19. mars og 2.-10. september. Som alltid byr festivalen på dagsaktuelle temaer og et musikalsk program som favner bredt; fra publikumskjære klassikere til nye bestillingsverk, og ikke minst verdensledende kor, orkestre og solister fra inn- og utland. Publikum kan se fram til magiske konsertopplevelser med kritikerroste utøvere som Wiener Sängerknaben, Jordi Savall, Vox Clamantis, Tenebrae, Christian Schmitt og Amarcord. 

Årets festivaltema “Øst for den vestlige kirkemusikken” belyser kirkemusikken fra nye vinkler og tar oss med på en reise fra estiske salmer til persisk vokalkunst, tsjekkiske pianostykker, finsk samtidsmusikk og ikke minst en verdenspremiere med tekster fra Koranen. 

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars, og har siden starten i 2001 befestet seg som en nasjonal og internasjonal leverandør av kunstneriske prosjekter av høy kvalitet. Festivalen presenterer kirkemusikkens sjangermessige bredde. Med et musikalsk tidsspenn fra middelalderen og frem til vår egen tid, er festivalen en betydningsfull forvalter av tidligmusikk, men også en viktig formidler av samtidens uttrykk. I tillegg til ordinære konserter inviteres publikum til foredrag, mesterklasser og åpne prøver

 


11.mars 2023 00:00 - 19.mars 2023 00:00

Oslo

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

Arrangement: Festival

Fylke: Oslo


Lignende arrangement