Urfremføring: In Arduis


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

Velkommen til verdenspremieren av «In Arduis» 31. oktober i Troldsalen. Verket er skrevet av Wolfgang Plagge som i år er KODEs første huskomponist, og presenteres av komponisthjemmenes direktør Christian Grøvlen.


Christian Grøvlen piano - Wolfgang Plagge komponist

Wolfgang Plagge (f. 1960) er velkjent fra sitt mangeårige virke som komponist, utøver og musikkformidler. I 2021 har KODE hatt æren av å ha Plagge engasjert som årets første «huskomponist» i nysatsningen Følg verket. Gjennom året har Plagge komponert verket «In Arduis» – og publikum har fått bli med på ferden gjennom samtaler, workshops og digital formidling. «In Arduis» er latin for «I vanskelige tider», en tittel som nok kan gi gjenklang for mange etter den spesielle perioden vi alle har vært gjennom det siste halvannet året. 

Plagge ble kjent som vidunderbarn da han vant Ungdommens Pianomesterskap i 1971, bare 11 år gammel og debuterte som pianist året etter. Han studerte ved musikkhøyskolen i Hamburg, med Evgeni Koroliov i klaver og György Ligeti i komposisjon. I årene etter utdannelsen har Plagge manifestert seg mer som komponist enn pianist, selv om han har opprettholdt en utøvende virksomhet nasjonalt og internasjonalt. Plagge har til nå komponert mer enn 180 verker. Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker. Hoveddelen består imidlertid av klaver- og kammermusikk.

Stykket «In Arduis» vil urfremføres av Christian Grøvlen, pianist og direktør ved KODEs komponisthjem. Grøvlen er direktør for KODEs komponisthjem siden 2020 og aktiv utøvende pianist. Grøvlen debuterte med Kringkastingsorkesteret i 2019 og med Operaorkesteret i 2020. Grøvlen er mottaker av Robert Levin Prisen, Léonie Sonning Talentpris og Statens Kunstnerstipend. 


31.oktober 2021 17:00 - 31.oktober 2021 19:00

Troldhaugen - Bergen

KODE Bergen

Fylke: Vestland


Lignende arrangement