Petr Popelka. Foto: Lisa Matin
Petr Popelka. Foto: Lisa Matin

KORKs nye sjefdirigent

Den nye sjefdirigenten i Kringkastingsorkesteret, tsjekkiske Petr Popelka, har sine lanseringskonserter 25. og 26. august i Store studio. Han overtar etter Miguel Harth-Bedoya, som gikk av i vår etter syv år.

Popelka er både dirigent, bassist, pianist og komponist. Han hadde sitt første møte med KORK på turné i Nord-Norge høsten 2019, og den gnisten som bare skjer med et fåtall dirigenter var til stede med det samme, ifølge orkesteret. Ettersom Popelkas karriere er i ferd med å skyte fart valgte KORK å handle raskt, og kontrakten ble undertegnet allerede i november i fjor. Etter det har konsertlivet blitt annerledes og utfordrende for alle, og Popelka valgte å la innsettelseskonserten gå over to dager, med litt annerledes sammensatte ensembler enn fullt orkester. I løpet av to konserter vil likevel alle musikerne ha vært i sving med sin nye sjef, samtidig som dirigenten får vist stor bredde i sitt repertoar.

På den første konserten, tirsdag 25. august er Ragnhild Hemsing solist på fiolin i Dvoráks Romanse og på hardingfele i Halvorsens Fossegrimen. I tillegg står Haydns Symfoni nr. 1 (Militær) og Prokofjevs Klassiske symfoni på programmet. På onsdag 26. august er Adrian Angelico solist i Griegs Fem Digte til tekst av Otto Benzon op. 70, arrangert for orkester av Popelka selv, mens orkesteret spiller Boulez’ Initiale, Bach/Weberns Ricercare fra Musikalisches Opfer, Valens An die Hoffnung og Sjostakovitsj’ Kammersymfoni op 73 a.Nyheter