20 år med Andsnes samlet

20 år med Andsnes samlet

I 1990 tegnet 20 år gamle Leif Ove Andsnes sin første internasjonale platekontrakt med Virgin Classics, som etter hvert fusjonerte med EMI Classics. Til sammen spilte Andsnes inn 36 album på disse lablene, før han i 2010 gikk over til SONY Classics.  


KM Red.


Warner, som i 2013 kjøpte EMI Classics, har nå bestemt seg for å produsere en boks med alle de CD-ene fra disse 20 første årene pianisten hadde på det internasjonale platemarkedet og Andsnes har gjort seg noen tanker om denne tiden: 

- Først nå forstår jeg hvor heldig jeg har vært! På 1990-tallet fikk vi en boom uten like i platemarkedet, pga det nye CD-formatet, og jeg ble tilfeldigvis en del av dette. 20 år gammel tegnet jeg kontrakt med den spennende nykommeren, Virgin Classics, og mulighetene syntes uendelige. Folk grabbet til seg CD-er og plateselskapene måtte gjøre nye innspillinger av hele repertoaret, kjent som ukjent. Jeg anså meg ikke som en som lærte ting spesielt fort, men hadde stor appetitt på mye forskjellig musikk og jeg er glad for at min katalog reflekterer mine interesser og det repertoaret jeg spilte på konserter på den tiden. Det er typisk for denne perioden at mine første utgivelser var konsertene til Grieg og Liszt, mens den neste var klaververk av Janáček, stykker som knapt ble fremført for 30 år siden.  

- Når jeg ser tilbake på disse 20 årene med innspillinger for Virgin og EMI Classics, ser jeg også hvordan muligheten til å spille inn plater ofte påvirket mitt valg av repertoar og tilførte mine prosjekter og konsertturneer retning og hensikt. Jeg er svært takknemlig for det, og for å få arbeide med så mange lidenskapelige mennesker i platebransjen, kanskje mest av alt dem jeg jobbet nærmest med i studio; produsentene Tony Harrison og John Fraser, lydtekniker Arne Akselberg. Jeg har uendelig med minner om lange, utmattende innspillingsøkter, der vi om og om igjen prøvde å fange musikkens ånd. 

- Det er veldig vanskelig å lytte til egne innspillinger, men min generelle følelse er at disse opptakene stemmer med hvem jeg var og hva jeg tenkte og følte om musikk på den tiden. Noen av dem kan jeg fortsatt ha glede av å høre i dag, men jeg kommer ikke til å fortelle hvilke… 

Det er ikke mange utøvere forunt å få en samle-boks på en stor, internasjonal label. Den kommer ut 13 oktober.

Bestill med rabattkode  ANDSNES23  ved å klikke på annonsen under.

Tilbudet varer til 12 Oktober

Kjøp hos Platekompaniet


Nyheter