Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien med Festspillenes avslutningskonsert. Foto: Bård Gundersen/Festspillene i Bergen
Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien med Festspillenes avslutningskonsert. Foto: Bård Gundersen/Festspillene i Bergen

Andsnes og Oslo-Filharmonien på kino

Live Kino og Festspillene i Bergen har inngått samarbeid om å distribuere en konsert med Leif Ove Andsnes og Oslo-Filharmonien til norske kinoer. Filmen blir tilgjengelig på kino 14.–20. januar 2021.

Eventkino er en voksende sjanger og har i løpet av kort tid blitt en ny publikumsfavoritt takket være produksjoner fra noen av verdens mest kjente musikere, scener og museer. Festspillene har lenge siktet mot å få en konsert vist på det store lerretet.

- Festspillenes formål er å presentere kunstopplevelser for så mange som mulig, og vi er spente og glade for å kunne ta i bruk kinosalen som arena, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Etter avlysningen av alle kulturarrangementene i vår, klarte Festspillene i løpet av få måneder å arrangere en digital festival med 60 programposter. Kinokonserten Andsnes & Oslo-Filharmonien spiller Mozart viser årets avslutningskonsert.

- Etter koronavåren med avlysning på avlysning, var det herlig å kunne spille på Festspillene i Bergen i mai. At konserten med Oslo-Filharmonien nå kan få nytt liv på kinolerret rundt om i landet, er ekstra hyggelig, sier Leif Ove Andsnes.

Pianisten ga en rekke konserter under årets festspill, og på avslutningskonserten var det Mozart som sto på programmet. Anmeldelsene var strålende: «Resultatet er en musikalsk berg-og-dal-bane der musikken går på skinner fra buldrende dyp til hylende høyder. En mer enn verdig avslutning for årets heldigitale festspill i Bergen, med andre ord», skrev Aftenposten.

Foto: Bård Gundersen/Festspillene i Bergen


Nyheter