Foto: Oddleiv Apneseth
Foto: Oddleiv Apneseth

Bergen-Filharmonien vant prisen "Årets Plate" i Gramophone Awards

Bergen Filharmoniske Orkester vant hovedprisen, Recording of the Year, for sin innspilling av Benjamin Brittens opera Peter Grimes under Gramopohe Awards prisutdeling i London tirsdag. 

Kultur- og likestillingminister Abid Raja roser orkesteret. 

- Gratulerer så mye til Bergen Filharmoniske Orkester med nok en fantastisk pris! Ikke bare er innspillingen av Peter Grimes allerede kåret til årets operainnspilling, nå er den også kåret til Recording of the Year uansett kategori. Det er veldig imponerende og en klar anerkjennelse av orkesterets skyhøye nivå, sier kulturministeren til Klassiskmusikk.com.

Orkesteret får prisen for sin Peter Grimes-innspilling sammen med kor og solister, med sjefdirigent Edward Gardner i spissen. 

Direktør Bernt Bauge mener prisen er sensasjonell.

- Hvor overrasket er du over at dere vant?

- Vi visste allerede at vi ville vinne prisen for beste operainnspilling. Men det sensasjonelle er av vi vinner prisen uansett kategori. Da jeg så det, måtte jeg dobbeltsjekke. Det er helt vilt, utenfor alt vi hadde tenkt. Og det sier noe om det operasymfoniske miljøet i Bergen med Ed Gardener som kunstnerisk kraft i sentrum, mener Bauge.

- Hva betyr prisen for dere i det videre arbeidet?

- Kolossalt mye. Vi var på pallen i fjor også. Men dette er en kraftig opptur. Vi håper at både publikum og myndigheter slutter opp om oss. En slik pris vil jo også hjelpe oss når vi turnerer, og til videre vekst og utvikling. Jeg håper også at en slik oppmerksomhet vil føre til at det satses videre på byggeplanene til musikkteaterprosjektet som er under planlegging her i Bergen, sier Bauge.Nyheter