Sangeren Johannes Weisser har flere oppgaver på årets festspill. Foto: Fredrik Arff
Sangeren Johannes Weisser har flere oppgaver på årets festspill. Foto: Fredrik Arff

Årets program for Festspillene i Bergen

Festspillene i Bergen har nå lagt frem årets program. Også årets festival må arrangeres i koronavirkeligheten, men heldigvis med bedre planleggingsmuligheter enn det som var tilfelle til fjorårets festival.

Årets festival går fra 26. mai til 9. juni og byr på 76 forestillinger, ordskifter, utendørsarrangementer og konserter i ulike sjangre. I salen regner de med å ha maksimum 100 publikummere per arrangement. I tillegg kan man kjøpe digitale billetter til 30 arrangementer.

Festivalen åpner med konferansen Bergen International Summit der kraften av kunst og kultur i endring utforskes, et naturlig tema i koronaens dager. Blant årets musikere kan nevnes pianistene Christian Ihle Hadland, Håvard Gimse og Ingrid Andsnes, trompetisten Tine Thing Helset, kveder Arve Moen Bergset, fiolinistene Mari Samuelsen og Peter Herresthal, cellistene Amalie Stalheim og Sandra Lied Haga, sistnevnte i samspill med pianisten Gunnar Flagstad, samt trekkspiller og vinner av Den Norske Solistprisen 2020 Mathias Rugsveen. De kanskje mest originale tiltaket på musikksiden er en hengekøyekonsert med kveder Berit Opheim og felespiller Annlaug Børsheim.

Det satses stort på ungt talent i årets festspill med ensemblet Camerata Bergen, Crescendomusikere, Stikk innom-konserter, Komposisjonscontainer med BIT20 og Bergen Barnekorfestival. Det blir også mesterklasser med avslutningskonsert i Rekstensamlingene der Håvard Gimse, Christian Ihle Hadland og Helge Kjekshus har vært mentorer.

Årets festspillkomponist er amerikanske Missy Mazzoli. De to Bergens-kompaniene Carte Blanche og Edvard Grieg Kor har sin naturlige plass. Det samme har Bergen Filharmoniske orkester, som under sin sjefdirigent Edward Gardner står for avslutningskonserten, som i år byr på en filmatisk utgave av Arne Nordheims orkestersuite over balletten Stormen, der solister er Johannes Weisser og Mari Eriksmoen, og videodesignet er ved Sarah Derendinger.

Fullt program og billettinformasjon finner du her.

Du kan kjøpe billetter til de 30 digitale arrangementene herNyheter