Barokkfest viser opera

Barokkfest viser opera

Når Barokkfest 2024 ønsker velkommen til Trondheim, kan festivalen for første gang by på en scenisk operaoppsetning – av Händels Atalanta.


KM Red. I Foto: Allegorica Art


Trondheims-sopranen Karen Heier Hovd er sentral i dramaet, der også Orkester Nord og et internasjonalt lag av solister deltar. Heier Hovd er nettopp kommet tilbake fra New York der hun var en av de utvalgte unge sangerne ved Carnegie Halls årlige mesterklasser. 

Operaen blir fremført 1.og 2.februar.

Renessanse

Men før det kan publikum høre det spanske ensemblet Accademia del Piacere i et program med renessansemusikk bevart fra et manuskript i Conquistadorenes hjemmebane i Medina-Sidonia i Sør-Spania

Festivalen er også stolt over at de kan presenter de to italienerne Margherita Maria Sala, kontra-alt og Federico Fiorio, kontra-tenor, i barokkmusikkens kanskje aller største hitparade-verk: Vivaldis Gloria. 

Arggiata,Céline Scheen, sopran og Valer Sabadus, kontratenor  presenterer Himmelmusikk i Nidarosdomen

Den franske stjernesangeren Emmanuelle de Negri har en egen solo-recital sammen med cembalisten Pierre Gallon. De har kalt konserten Night and Love.

På festivalens siste dag, 3.februar, vil Margherita Maria Sala gi en egen solo-recital sammen med Fredrico Fiorio samt TSO Tidlig og Trondheim Vokalensemble, alt ledet av Giulio Prandi. På programmet står også Galuppi Dixit Dominus og Vivaldis Gloria.

Festivalen finner sted i Trondheim 29. januar – 3. februar 2024. Flere konserter og hele det litterære programmet slippes fortløpende.Nyheter