Lise Davidsen – Foto: Arno . Elisabeth Teige – Foto: Kjell Ruben Strøm.
Lise Davidsen – Foto: Arno . Elisabeth Teige – Foto: Kjell Ruben Strøm.

Bayreuth-festspillene avlyst

Det som skulle bli en «paradefremvisning» av norske sopraner i sommer, blir det dessverre ikke noe av fordi Bayreuth-festspillene er avlyst.

Festivalen skulle blant annet by på en ny versjon av hele Wagners Nibelungenring, der Lise Davidsen skulle spille Sieglinde i Valkyrien og Elisabeth Teige skulle ha sin Bayreuth-debut som Gutrune i Götterdämmerung. Men de to sopranene var ikke helt uforberedt på det som måtte komme:

– Dette gjelder hele verden, så det er ikke noe å gjøre, men det blir lenge uten jobb både mentalt og økonomisk, sier Lise Davidsen. – Det var ganske forventet at Bayreuth måtte avlyse med tanke på at alle er tilreisende og prøvene skulle starte allerede i april for noen. Allikevel hadde jeg et håp. Om ikke bare økonomisk, så fordi jeg har gledet meg veldig til å komme tilbake og være med i den nye produksjonen av Ringen.

– Ja, dette var ergerlig, sier Elisabeth Teige. – Jeg har vært fullstendig forberedt på dette, men da jeg fikk mailen fra Katharina Wagner fór det et lite stikk i magen likevel. Dette er jo helt nødvendig i disse dager, men det er surt. Jeg var gira på debuten i Bayreuth og var godt i gang med innstuderingen, men den får heller komme senere. Får vi håpe.

Det er håp: Ifølge Frankfurter Allgemeine er hele produksjonen utsatt til 2022.Nyheter