Beethovenfeiring i Sandefjord

Som tidligere omtalt har en av de mest ambisiøse planene for Beethoven-feiring i Norge, TO BEethoven or NOT TO BEethoven, arrangert av Kulturelt initiativ i Sandefjord, fått en del skudd for baugen. Det som begynte i Tomaskirken i Andebu 29. januar skulle få sin avslutning den 16. desember med en storstilt bursdagsfeiring med kor og orkester, noe som selvsagt ikke er mulig under de rådende omstendigheter.

Kulturelt intitativ har likevel klart å gjennomføre mange av sine planer om enn i nedskalert utgave og med begrenset publikum – i alt 52 konserter i løpet av året. De klarer forhåpentligvis (man vet aldri i våre dager) å gjennomføre sin planlaget 250-årsdag onsdag denne uken. På grunn av stadig nye restriksjoner i løpet av koronaåret, er programmet de nå legger frem den tredje versjonen de har utarbeidet. Det blir en ren kammermusikkonsert som presenterer Beethovens musikk gjennom 33 år: klavertrio op. 1 nr. 1, klaversonate op. 2 nr. 1, sangsyklusen An die ferne Geliebte op. 98, 3. sats fra fiolinkonsert op. 61 og strykekvartett nr. 13 op. 130.

Medvirkende er pianisten Christian Ihle Hadland, tenoren Magnus Staveland og Engegårdkvartetten, i tillegg til lokale talenter som fiolinisten Rebecca Nøstrud Isaksen og pianisten Jakob Bjønnes. De to er like gamle som Beethoven var da han i 1787 reiste fra Bonn til Wien for å studere med Mozart.  

For mer informasjon, se her.Nyheter