Bergen-Filharmonien nominert til Gramophone Classical Awards

Gramophone Classical Awards 2021 har nominert Bergen-Filharmoniens innspilling av Benjamin Brittens Peter Grimes i kategorien Opera. I magasinets omtale, ført i pennen av Mike Ashman i oktober 2020, berømmes dirigent Edward Gardner for denne tolkningen, og anmelderen trekker spesielt frem hans bergenske kor og orkesters spesielle fremføring av verket. Han finner det oppsiktsvekkende at innspillingen er gjort under prøvene til turneen hele ensemble gjorde med sin semi-konsertante oppsetning for noen få år siden. 

Ashman mener også at rollebesetningen er nærmest perfekt, og er spesielt begeistret for Stuart Skeltons tolkning av tittelrollen. Han trekker frem Gardners evne til dynamisk variasjon og valg av tempi, og skriver videre at «den musikalske prestasjonen, både instrumentalt og vokalt, forsterkes av «fremmede» norske elementer».

Det fins minst et dusin innspillinger av denne operaen, men Ashman mener at Gardner, Skelton og plateselskapet Chandos befinner seg i toppen av denne listen, sammen med innspillingen til Britten selv og Peter Pears.

Fra Bergen-Filharmoniens semi-sceniske oppsetning av Peter Grimes i 2019

 Nyheter