Ars Nova Copenhagen
Ars Nova Copenhagen

Book of Mountains and Seas

Vokalensemblet Ars Nova Copenhagen fremfører i perioden 3.-7. november forestillingen Book of Mountains and Seas på Takkelloftet i København. Den er basert på en 2400 år gammel kinesisk bok med samme tittel, som handler om kinesiske skapelsesmyter. 

 

Bak verket står den kinesiske komponisten Huang Ruo. Sangere og dukkeførere fremmaner i fellesskap en mytologisk verden med både solfugler, demoner og hårete kjemper. Mytenes temaer tolkes i fire tablåer med visuelle og musikalske midler. Huang Ruo er kjent for et oppfinnsomt musikalsk uttrykk, som henter inspirasjon fra kinesisk folkemusikk, vestlig avantgarde, rock og jazz. Med Book of Mountains and Seas skapt et vokalt storverk, som kan oppleves flerdimensjonalt. 

Dukkefører Basil Twist er internasjonalt anerkjent for sitt bidrag til denne spesielle kunstformen. Hans forestillinger er kjent for at materialer forandres og omtolkes til nye sammenhenger. I denne forestillingen bygger han opp en verden opp av drivtømmer, silkestoffer, papirlamper og lys.

Ars Nova Copenhagen har en stor internasjonal karriere og er kjent for spendvidden i sitt repertoar, som strekker seg fra tidlig middelalder gjennom renessanse og barokk til nåtidens vokalmusikk. Book of Mountains and Seas fremfører de på kinesisk.

Etter København tar Ars Nova forestillingen på turné til Hong Kong, USA, Canada og Nederland.

 Nyheter