BTHVN2020 Oslo

BTHVN2020 Oslo, festivalen som feirer 250-årsjubileet for Beethovens fødsel i Oslo, foregår 4. til 15. november og er et samarbeid mellom Den Norske Opera & Ballett, Oslo-Filharmonien, Det Norske Kammerorkester, Kringkastingsorkestret, Oslo Quartet Series og Forbundsrepublikken Tysklands ambassade.

Konsertstedene veksler mellom Oslo Konserthus, Sentralen, Operaen og NRK Store studio, der topputøvere hyller Beethovens musikalske og humanistiske arv med konserter, forestillinger, foredrag og klubbkvelder.

- I en tid som er så utfordrende for alle, er det viktigere enn noensinne at kulturinstitusjonene står sammen. Beethoven-jubileet står i humanismens tegn. Hele sitt liv kjempet Beethoven med restriksjoner og begrensninger på både det personlige og det profesjonelle plan, derfor skal vi heller ikke la vår tids innskrenkninger kneble kunsten, sier konsertprodusent ved Operaen og prosjektleder for BTHVN2020 Oslo, Gunilla Süssmann.

På programmet står alt fra Beethovens heftigste kammermusikk til Beethoven-bingo. Oslo-Filharmonien og Kringkastingsorkestret spiller utvalgte symfonier og Det Norske Kammerorkester fyrer opp med Kreutzersonaten, et musikalsk fortellerdrama der Beethovens berømte sonate slås sammen med Janáčeks strykekvartett nr. 1 og Tolstojs sjalusidrama av samme navn. Det blir foredrag ved Wolfgang Plagge, Klubb Klassisk på Sentralen, og i Operaen kan publikum oppleve Fidelio på tegnspråk. I denne svært komprimerte oppsetningen blir hovedpersonen Florestans erindringer og drømmer formidlet på tegnspråk av skuespillere fra Teater Manu.

Fullt festivalprogram finner du her.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler