Oslos Ordfører Marianne Borgen åpner i år, som i fjor (da sammen med Subsdans Crew ), Dansens Dager på Operataket. Foto: Sigrun Drivdal Johnsen
Oslos Ordfører Marianne Borgen åpner i år, som i fjor (da sammen med Subsdans Crew ), Dansens Dager på Operataket. Foto: Sigrun Drivdal Johnsen

Dansens Dager over hele landet

Over store deler av landet blir det muligheter til å se dans og selv være med på dansen denne helgen. Den offisielle åpningen finner sted på Operataket i Oslo fredag. Ordfører Marianne Borgen står for den, mens Dansens Dager-ambassadør Caroline Hawkins Skjørshammer leder an sammen med 300 dansere. Publikum er også velkomne til å delta i dansen! 

 

 

Dagen etter inviteres alle til gratis danseklassemaraton på Schous kulturstasjon. 

Lørdag og søndag er igjen Operataket i Oslo arena. Der arrangeres Dans i bybildet, en åpen arena der det er mulig å oppleve dans fra flere ulike kulturer og nasjoner, fra flere danseskoler, danseorganisasjoner og danseklubber.  

Lørdag kan man få med seg forestillingen HAV på Operataket. Til musikk av Julia Gjertsen og lyddesign av Therese Næss Diesen, beveger danserne seg i et materiale tydelig inspirert av havets mange bevegelser. På scenen får publikum oppleve Aurora Itland, Simon Söderlund, Amalie Sunde, Jenny Håltem Fongaard og Carl André Johansson i et aktuelt, tilgjengelig og tankevekkende verk om havet. 

På Scenehuset OPEN åpner profesjonelle dansekunstnere dørene til sine prøver i Oslo. Her får publikum innsikt i hvordan dansekunstnere jobber og utvikler materiale til forestillinger og produksjoner.  

I Bergen skjer mye av programmet på Festplassen lørdag med aktører fra ulike dansesentre, ballettskoler og Bergen Kulturskole.  

Også på Togstasjonen vil reisende få med seg danseprogram midt på dagen.  

Dansens Dag ble opprettet av UNESCO i 1982. Målet var og er å synliggjøre dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet. Feiringen foregår i mer enn 60 land.  

KlassiskMusikk har tidligere skrevet om Dansens Dager-ambassadør Caroline Hawkins Skjørshammer

Se program for hele landet her.Nyheter