Vebjørn Sundby og Guro Nagelhus Schia. Foto: Studio NSP
Vebjørn Sundby og Guro Nagelhus Schia. Foto: Studio NSP

Dansestudio på 600kvm i Sandvika

Norges tredje nasjonale dansekompani Nagelhus Schia, etablerer sin hjemmebane i Sandvikas nye kunstnerkvartal. Mangelen på gode lokaler for profesjonelle dansere i Norge har lenge vært en utfordring. I januar 2018 tok Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby saken i egne hender. Etter en intens prosess med mye grubling, overtaling, glede og frustrasjon, kan dansekompaniet endelig flytte inn i sitt nye hjem!

Studio NSP (Nagelhus Schia Productions) skal være et inspirerende arbeidsrom hvor både dansere og koreografer skal kunne skape nye ideer og utfolde seg kreativt innen dansekunsten. Med hele 600 kvm fordelt på 2 etasjer, 2 studioer og kontorer, skal det blant annet inviteres til åpne prøver, uformelle visninger og forestillinger.

NSP ønsker å skape et hjem for dans og en møteplass for alle aldre og nivåer. Studio NSP skal være en del av en større smeltedigel mellom ulike kunstformer i Sandvikas kunstnerkvartal. Kompaniets visjon er å utvikle og produsere danseforestillinger av høy kunstnerisk og internasjonal kvalitet, i tillegg til å engasjere nyutdannede dansere og støtte talentutvikling på høyeste profesjonelle nivå. Kompaniet er støttet av Viken fylkeskommune, Bærum kommune, Talent Norge og Sparebankstiftelsen.

For mer informasjon se her.Nyheter