Amalie Stalheim, Ingrid Søfteland Neset og Miriam Helms Ålien (Foto hhv: Nicolaj Lund, Lisbeth Holten og Jessye Lee)
Amalie Stalheim, Ingrid Søfteland Neset og Miriam Helms Ålien (Foto hhv: Nicolaj Lund, Lisbeth Holten og Jessye Lee)

Den norske solistpris

Cellist Amalie Stalheim, fløytist Ingrid Søfteland Neset og fiolinist Miriam Helms Ålien er nominert til Den norske solistpris 2021. 

I partallsår avgjør NRKs Virtuos-konkurranse vinneren av Den norske solistpris. I oddetallsår deles prisen ut til en av tre–fem nominerte norske instrumentalister eller sangere under 30 år, utvalgt av en internasjonal jury. 

- Med vår nye støttespiller Karianne Westfal-Larsen tar vi Den norske solistpris inn i fremtiden. Et utvidet samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og NRK betyr at vi sammen med Festspillene i Bergen kan løfte bevisstheten rundt neste generasjons toppmusikere, sier Peter Herresthal, styreleder i Den norske solistpris.

Vinneren annonseres i oktober. Premien består av kr. 100.000 og to prestisjefylte oppdrag: En egen konsert på Festspillene i Bergen 2022 og et solistoppdrag på en konsert med Bergen Filharmoniske Orkester 18. november i år. Sistnevnte konsert blir også sendt i Hovedscenen på NRK2.

Årets jury har bestått av Bergen Filharmoniske Orkesters sjefdirigent Edward Gardner, pianist Marianna Shirinyan, mezzosopran Anne Sofie von Otter og Bergen Filharmoniske Orkesters programsjef Oddmund Økland.Nyheter