Terje Tønnesen går inn i sin siste sesong som kunstnerisk leder av Det Norske Kammerorkester. Foto: Bård Gundersen
Terje Tønnesen går inn i sin siste sesong som kunstnerisk leder av Det Norske Kammerorkester. Foto: Bård Gundersen

Det Norske Kammerorkester 2020 - 2021

I tider som disse kan det være positivt å tenke fremover, blant annet på hva Det Norske Kammerorkester har å by på i neste sesong.


Skrevet av Hilde Holbæk Hanssen


Så sant pandemien er over til den tid, kan publikum være med på å ta farvel med orkesterets kunstneriske leder gjennom mer enn 40 år, Terje Tønnesen. To av orkesterets mest sentrale solister i disse årene vil kaste glans over begynnelse og slutt av sesongen: Leif Ove Andsnes stiller på åpningskonserten 15. august med Mozarts Klaverkonsert nr. 21, mens Truls Mørk spiller Rolf Wallins Ground for cello og orkester på Tønnesens avskjedskonsert 1. juni 2021.

Sesongen markerer samtidig overgangen til orkesterets nye leder, Pekka Kuusisto, som våren 2021 blant annet vil presentere unge kvinnelige komponister av den internasjonale garde, nærmere bestemt Andrea Tarrodi og Missy Mazzoli. Han tar også med seg orkesteret til London for å spille Nico Muhlys nye fiolinkonsert, som han rakk å presentere i Oslo nå i mars før alt stengte.

På årets Ultima-konsert, 15. september, vil kammerorkesteret hedre komponisten Synne Skouen med en festkonsert både i anledning hennes 70-årsdag og det hun står for i norsk musikk- og kulturliv. Det blir urfremførelse av hennes bestillingsverk Autumn Arias, men først og fremst musikk hun mener fortjener å bli hørt.

I løpet av sesongen blir det blant annet gjenhør med Lorenza Borrani og Lawrence Power, som begge er solist og leder av hver sin konsert, saksofonist og operasanger Håkon Kornstad, pianisten Sveinung Bjelland i et program med orkesterets blåsere og Andsnes kommer også tilbake med Mozarts Klaverkonsert nr. 24 i mars 2021.

Tilbudet til barn og unge, og seriene Klubb Klassisk og HørBar er satsinger man håper skal bringe nytt publikum til den klassiske musikken. Det Norske Kammerorkester planlegger turnévirksomhet både i Norge og en større turné til Shanghai – «om lykken står oss bi» som direktør Per Erik Kise Larsen uttrykker det.

For fullt program, se her.Artikler