Fire av de norske søkerne - oppe f.v.: Eirik Raude, Per Erik Kise Larsen (Foto: Bård Gundersen), Anderz Døving (Foto: Halvdan Halvorsen) og Trond Sæverud.
Fire av de norske søkerne - oppe f.v.: Eirik Raude, Per Erik Kise Larsen (Foto: Bård Gundersen), Anderz Døving (Foto: Halvdan Halvorsen) og Trond Sæverud.

Disse ønsker å bli sjef for Festspillene i Bergen

22 søkere ønsker å overta ledelsen av Festspillene i Bergen etter at Anders Beyer måtte fratre stillingen i september 2021. Seks søkere ønsker å være anonyme. To av dem er kvinner. 

- Vi har fått mange spennende søkere som vi ser frem til å bli bedre kjent med i intervjurunder nå. Planen er å ansette den nye festspilldirektøren innen utgangen av februar, sier styreleder Thorhild Widvey i en pressemelding.

Syv av søkerne er bosatt i Norge. Blant dem to med erfaring fra Risør Kammermusikkfest; Eirik Raude nåværende sjef, og Per Erik Kise Larsen som ledet festivalen fra 2010 – 2016. Han er nå direktør for Det norske kammerorkester. 

Anderz Døving er daglig leder for Klassisk, en landsomfattende interesseorganisasjon for konsertarrangører, festivaler og arrangerende ensembler innen klassisk sjanger.  

Morten Schjelderup Wesenberg er professor ved Universitetet i Stavanger der han forsker og underviser i dirigering. Craig Farr har blant har blant annet spilt trommer med Kings of Convenience. Luba Kuzovnikova er Artistic director i Pikene på Broen.

Den siste, offentlige norske søkeren er Bergens bysbarn Trond Sæverud. Han er grunnlegger og kunstnerisk leder av Passamaquoddy Bay Symphony Orchestra i Houston, konsertmester for Bangor Symphony Orchestra, leder for NorEaster String Quartet, dirigent ved University of Maine og grunnlegger av Harald Saeverud String Quartet. Sæverud er barnebarn av Harald Sæverud og sønn av Ketil Hvoslef. 

Flere av de utenlandske søkerne har lang erfaring med ledelse av orkestre og festivaler; blant dem Johan Tallgren fra Helsinki og Kirsten Dawes bosatt i Berlin.

Søkerliste:

1   Kvinne (56)
  
2   Kirsten Dawes - Berlin - Head of Artistic

3   Anderz Døving (59) - Hakadal - Daglig leder, Klassisk

4   Craig Farr (46) - Nesttun - Musiker og komponist

5  Mann
 
6  Mann (51)
 
7 Jonathan Holloway - London - Artistic director - consultant

8  Kristian Rahbek Knudsen (45) - Cambridge -  Expert

9  Luba Kuzovnikova (45) - Oslo - Prosjektleder Venezia 2022

10 Per Erik Kise Larsen (62) - Oslo - Direktør

11 Cristian Calin Lupes (45) -  Sibiu - General Director

12 Mann (44)
 
13 Kvinne (48)
  
14 Victor Paulsen (48) - Ulset - Prosjektkoordinator

15 Mann (51)
 
16 Eirik Raude (48) - Oslo - Festivalsjef

17 Peter Rønn (49) - Brønshøj - Leder, Aalborg Operafestival

18  cchönwiese (50) - Eichgraben - Entrepreneur

19 Andrea Solland (26) - Marnardal - Designer/kunstner

20 Trond Sæverud (59)  - Houston  - Dirigent, Kunstnerisk Leder

21 Johan Tallgren (50) - Helsinki - Artistic Director

22 Morten Wensberg (48) -  Stavanger - Dekan, professorNyheter