Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun

Edward Gardner ny musikksjef på Den Norske Opera & Ballett

Edward Gardner tiltrer som musikksjef på Den Norske Opera & Ballett 1. august 2024. Men allerede fra 1. februar 2022 fungerer han som kunstnerisk rådgiver, og våren 2023 vil han dirigere oppsetninger av Verdis Maskeballet og Berlioz’ Faust fordømmelse. Det siste året har han også jobbet med Operaorkesteret i forbindelse med Tristan og Isolde 2. akt, som ble strømmet på operaen.no, og i filmen LISE med Lise Davidsen. 

- Det er en stor glede å takke ja til jobben som musikksjef ved Den Norske Opera & Ballett. Jeg har hatt et fantastisk samarbeid med de dyktige musikerne her det siste året, og ser frem til å kunne få skape kunst av høy kvalitet sammen med dem i dette unike operahuset. Norge er en ung operanasjon og står i et friere forhold til tradisjonen. Det er en friskhet i måten Operaen lager musikkdrama på, som inspirerer meg. Den friskheten vil jeg vi skal etterstrebe i enhver forestilling vi skaper sammen. Når publikum kommer i Operaen en helt vanlig dag, skal de likevel møte noe helt utenom det vanlige, sier Gardner.  

- Jeg er stolt og glad for å si at det er Edward Gardner. Han har oppnådd sterke kunstneriske resultater og befinner seg i det absolutte internasjonale toppsjiktet av dirigenter. Med ham, operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen får vi en kunstnerisk ledelse som, sammen med våre dyktige ansatte, vil løfte kunstartene våre og begeistre publikum i årene som kommer, sier administrerende direktør Geir Bergkastet.  

I Norge er Edward Gardner kanskje mest kjent som Bergen-Filharmoniens kunstneriske leder gjennom mange år. Sammen har de feiret mange seire, ikke minst da de sist høst ble hedret av musikkmagasinet Gramophone med årets beste klassiske plateutgivelse, Benjamin Brittens Peter Grimes.
Nyheter