Eivind Gullberg Jensen til North Netherlands Orchestra

Bergen Nasjonale Operas sjef, Eivind Gullberg Jensen, er utnevnt til sjefdirigent for North Netherlands Orchestra i Groningen fra sesongen 2022-2023. Med denne utnevnelse mener orkesteret å ha sikret seg en all-round-dirigent som kan inspirere, utvikle og appellere til nytt publikum. Orkesterets kunstneriske leder Marcel Mandos omtaler Gullberg Jensen som en toppdirigent med spesielle evner til å binde folk sammen:

- Ingenting unngår ham under prøvene, og under konsertene opplever man magi! En inspirerende, moderne dirigent av vår tid. Hans bevegelser og håndverk er fabelaktig og tolkningene tar pusten fra en. 

Også orkestermusikerne er fornøyd. Trombonist og formann i orkesterets kunstneriske komité Quirijn van den Bijlaard omtaler Gullberg Jensen som «en fremragende dirigent som forstår sin profesjon og er spesielt god kunstnerisk og teknisk. I tillegg er han svært involvert, søker forbindelse med musikerne og ønsker virkelig å musisere med orkesteret.»

- Fra første gang jeg møtte North Netherlands Orchetra opplevde jeg spesiell kontakt med musikerne. Jeg er dypt imponert over både den høye kvaliteten på spillet og engasjementet under øvelsene – og de går den ekstra kilometer’n under konsertene. Jeg gleder meg til å få et dypere forhold til dem, sier Eivind Gullberg Jensen, som i slutten av januar skal dirigere Sibelius og Strauss med orkesteret i Groningen, Assen og Concertgebouw i Amsterdam.

 Nyheter