Foto: Oslo Quartet Series

Eldbjørg Hemsing og Irma Salo Jægers bilder

Foto: Oslo Quartet Series
Foto: Oslo Quartet Series

Eldbjørg Hemsing og Irma Salo Jægers bilder

Smittesituasjonen byr på krevende utfordringer for musikklivet, og denne våren har Oslo Quartet Series måttet nedskalere til færre medvirkende og bare digitale konserter. Ved å skape et visuelt spennende uttrykk, ønsker de å tilby trøst i påvente av fysiske konserter. Nå inviterer OQS til en digital konsert med Eldbjørg Hemsing, omgitt av Irma Salo Jægers bilder.

- Av og til faller brikkene på plass slik at begrensningene skaper nye muligheter og magiske øyeblikk. Det skjedde med opptaket vårt av Eldbjørg Hemsing, omkranset av billedkunstneren Irma Salo Jægers verker, skriver Oslo Quartet Series, som lover en vakker digital konsert med skjønn forening av musikk og farger!

Salo Jæger var selv til stede under innspillingen og spratt opp mellom opptakene for å arbeide videre på bildene sine. - Musikken fikk meg til å se hva som manglet! hvisket hun begeistret etter å ha endret på en strek. - Eldbjørg er som en magisk alv!

Irma Salo Jæger er en norsk-finsk billedkunstner og ridder av 1. klasse både i Norge og Finland. Verkene hennes er utforskning av farger, former og linjer, og om bildene skulle være vanskelige å tolke, følger det som regel med en poetisk tittel som gir en mening til det hele.

På konserten fremfører Eldbjørg Hemsing følgende verker: 

Øistein Sommerfeldt: Sonata Saxifraga
Edvard Grieg: Våren
Eldbjørg Hemsing: Homecoming (fra albumet Hemsing ble nominert til Spellemannsprisen for i 2020)
Johann Sebastian Bach: Chaconne fra d-moll partita

Konserten er tilgjengelig fra fra 30. mars kl. 20 og ut året. Billetter kan kjøpes her.Nyheter