Elisaberth Teige og hennes tidligere sangpedagog Toril Carlsen. Foto: Operahøgskolen
Elisaberth Teige og hennes tidligere sangpedagog Toril Carlsen. Foto: Operahøgskolen

Elisabeth Teige tildelt Tom Wilhelmsens Operapris

Sopranen Elisabeth Teige holdt i går masterclass for Operahøgskolens studenter, da juryen for Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris toget inn og tildelte henne årets operapris. I begrunnelsen står det blant annet:

Elisabeth Teiges betydelige vokale og sceniske talent var åpenbart fra første stund hun dukket opp i rampelyset, som student ved operalinjen på Kunsthøyskolen i Oslo – og deretter i løpet av sine to lærlingår som praktikant ved Den Norske Opera & Ballett 2012–2014. 

Uredd satset hun på en frilanskarriere, og snart skulle det vise seg at hun innehar også den nødvendige mentale styrken, en egenskap som er selve forutsetningen for å kunne utvikle en åpenbar begavelse til en dag å bli en fullbyrdet sanger og scenekunstner.

Prisen er på kr. 600.000.

Årets prisutvalg har bestått av Thomas Wilhelmsen (styreleder), Anne Gjevang, Ellen Horn, Ellen Kjellberg, Sturla Henriksen, Viggo Bang-Hansen og Monica Wilhelmsen. 

Dette var andre gang på under en uke at Elisabeth Teige ble overrasket med en pris. Fredag 30. oktober var overraskelsen The Kirsten Flagstad International Anniversary Award 2020 under Operaens feiring av 125-årsdagen for Kirsten Flagstads fødsel.Nyheter