Elizabeth Norberg-Schulz. Foto: Frode Olsen
Elizabeth Norberg-Schulz. Foto: Frode Olsen

Elizabeth Norberg-Schulz operasjef i Opera Rogaland

Med ansettelsen av Elizabeth Norberg-Schulz, har Opera Rogaland fått en leder med stor erfaring og karriere bak seg på internasjonale operahus og festivaler. I årene 1985-2015 arbeidet hun som frilans opera- og konsertsanger på blant annet La Scala i Milano, Metropolitan i New York og Royal Opera House i London. Hun har sunget med store stjerner som Luciano Pavarotti og Placido Domingo, og arbeidet med dirigenter som Riccardo Muti og Georg Solti.

Siden 1995 har hun arbeidet som sangpedagog ved flere konservatorier i Europa, og ble i 2006 som utnevnt til professor i sang ved Universitetet i Stavanger. Hun har administrativ erfaring som kunstnerisk leder for Oslo Opera Festival og Kirsten Flagstad Festival. 

Norberg-Schulz har gjort mange CD-innspillinger og har mottatt en rekke priser og utmerkelser, nasjonalt og internasjonalt. Hun er ridder av St. Olavs orden, har mottatt Verdi-prisen og er kommandør av republikken Italias fortjenstorden.

Norberg-Schulz ble ansatt etter en omfattende prosess i konkurranse med 17 søkere, der hun utmerket seg med høy kompetanse, bred erfaring og stort nettverk. Åremålsstillingen på fire år er inntil videre på 50%.

Styreleder Terje Rønnevik i Opera Rogaland er glad for at selskapet har lykkes med å få en så kvalifisert og merittert person til sjefsstillingen for et selskap som fremdeles er i oppbyggingsfasen, og sier: - Vi har lært å kjenne Elizabeth som en person med et brennende engasjement for å spre operakunsten ut til et bredere publikum, basert på høy kvalitet og med et spesielt engasjement for å bringe frem unge talenter. Talentutvikling er et område Opera Rogaland ønsker å satse mye på, og vi kan neppe få en bedre pådriver og leder i det arbeidet enn Norberg-Schulz.Nyheter