Ennio Morricones musikalske arv

Ennio Morricones musikalske arv

10. november ville Ennio Morricone (1928-2020) fylt 95 år. 


KM Red I Foto: Morricone pressegalleri


Det markerer Ennio Morricone Official Legacy Company og Ennio Morricone Estate med å offentliggjøre et prosjekt som skal gjøre komponistens musikalske arv tilgjengelig for orkestre og ensembler i form av innovative konsertprogram med tilhørende noter. Arbeidet ivaretas av Berlin-baserte European FilmPhilharmonie – EFPI. Morricones arkiv inkluderer mer enn hundre verk med absolutt musikk og over fem hundre komposisjoner for film og TV.  

- Vår familie er svært takknemlig for avtalen med EFPI og engasjementet som bestreber seg på å tilby min manns arv til orkestre over hele verden, sier komponistens enke, Maria Travia Morricone.

- Mellom Ennio Morricones "absolutte musikk" og filmmusikk er det et fascinerende nett med forbindelser som vi ønsker å reflektere i konsertprogrammene. Publiseringen av komposisjonene hevder ikke å være en kritisk- eller Urtext-utgave, men har som mål å være en autentisk utgave beregnet på forestillinger, hentet fra originalmanuskriptene samt den fremføringspraksis Morricone selv utviklet gjennom årene i konserter og innspillinger, uttaler kreativ leder for EFPI, Fernando Carmera.
Nyheter