Johan Dalene. Foto: PMAGI AB
Johan Dalene. Foto: PMAGI AB

Equinor-stipend til Johan Dalene

Johan Dalene (20) vant i dag Equinors klassiske musikkstipend på én million kroner. Blant tre finalister var det fiolinisten fra Sandnes/Norrköping som overbeviste juryen.

- Johan Dalene er en eksepsjonell fiolinist, som tross sin unge alder i flere år har vært aktiv på de nordiske scenene. I tillegg til det åpenbare fiolinistiske talentet, har han en tydelig klangforestilling. Han kommuniserer klart til lytteren, og spillegleden er smittende. Han har allerede et forbløffende stort repertoar, men er alltid nysgjerrig og klar for nye utfordringer, sier Leif Ove Andsnes, juryleder og mentor for Equinor Morgendagens helter.

Det er en svært glad Johan Dalene som får telefonen om at han er årets vinner av talentstipendet. Han mener det blir et viktig bidrag i satsningen videre:

- Jeg er utrolig takknemlig for å bli tildelt et så generøst stipend fra Equinor. Den store drømmen er å opptre på verdensscenen sammen med de fremste orkestre, og spille inn plater for å formidle musikken min ut til folket. Stipendet er et svært viktig bidrag i denne internasjonale satsingen.

Med to musikere til foreldre er Dalene oppvokst med klassisk musikk. Allerede som fireåring begynte han å spille fiolin, og bare tre år senere debuterte han på scenen med Norrköpings Symfoniorkester, hvor faren er cellist. Siden den gang har den nå 20 år gamle musikeren opparbeidet seg en imponerende CV og han har opptrådt med en rekke verdenskjente musikere.

- Jeg er heldig som har fått mulighet til å spille sammen med noen av mine største inspirasjonskilder, som Janine Jansen. Nå drømmer jeg om å fylle store saler med filharmoniorkestrene i New York og Berlin, avslutter Dalene.

Equinors klassisk musikkstipend er en del av talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Stipendet skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.Artikler