F.v. Amalie Stalheim, August Schieldrop og Ludvig Gudim.
F.v. Amalie Stalheim, August Schieldrop og Ludvig Gudim.

Equinors finalister klare

Finalistene til Equinors talentstipend i klassisk musikk er offentliggjort. En cellist, en tubaist og en fiolinist kjemper om ære og en million kroner. De tre finalistene er cellisten Amalie Stalheim (28), tubaist August Schieldrop (22) og fiolinist Ludvig Gudim (22).

Juryleder Leif Ove Andsnes, som selv mottok stipendet i begynnelsen av sin karriere, sier dette:

- Å vinne Equinors klassisk musikkstipend kan være et viktig springbrett for en lang og internasjonal karriere.

De tre finalistene har allerede lang erfaring.

Amalie Stalheim (28) er bergenser. Hun har bl.a. vært solist med Oslo filharmoniske orkester, Kungliga Filharmonien i Stockholm og Kringkastingsorkesteret. Hun har også mottatt solistprisene i Sverige og Norge.

August Schieldrop (22) er fra Oslo. Han studerer for tiden på Norges musikkhøgskole. Han har skrevet og urfremført flere verk. I oktober i år var han solist med Oslo-filharmonien i en konsert skrevet for ham av Marcus Paus.

Ludvig Gudim (22) har bakgrunn fra Ås. Han har studert fiolin ved Julliard i New York, der han i 2019 vant Juilliard Violin Concerto Competition og spilte i Carnegie Hall. Han har bl.a. representert Norge i Eurovisjonens konkurranse for unge musikere og vært solist med flere nasjonale og internasjonale orkestre. 

Prisen blir delt ut under Equinors høstkonsert 30.november. Nyheter