Fem forslag til Griegkvartalet i Bergen

Fem forslag til Griegkvartalet i Bergen

Fem forslag fra arkitekturgrupperinger som ønsker å utforme det nye Griegkvartalet i Bergen er klare. Nå kan publikum ta dem i øyesyn i Grieghallens foajé


KM Red.


Juryen vil senere i januar offentliggjøre hvilke tre blant de fem grupperingene som går videre til finalen. I finalefasen vil det bli gjennomført forhandlinger med de tre aktuelle grupperingene. Den endelige vinneren av plan- og designkonkurransen vil bli gjort kjent i mars. 

 – Arbeidet så langt i juryen har vært både krevende og inspirerende. I gjensidig respekt for ulik faglig bakgrunn arbeider vi oss godt framover, og jeg er trygg på at vi vil komme fram til omforente og gode valg, sier juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.  

Se i galleriet under:

Med en ny bearbeiding av området på Edvard Griegs plass mot inngangen til det nye musikkteatret, skal et åpent, inviterende og levende byrom skapes som del av den nye møteplassen Griegkvartalet.

 De fem utvalgte arkitektgrupperingene i plan- og designkonkurransen er: Henning Larsen Architects, Mad Vest, Nordic Office of Architecture, Snøhetta Oslo og 

Zaha Hadid Architects.Nyheter