Festivalleder Miriam Helms Ålien i Is-hotellet i Alta. Foto: Mats Suhr Pettersen
Festivalleder Miriam Helms Ålien i Is-hotellet i Alta. Foto: Mats Suhr Pettersen

FESTIVALTA 2021

Det er risikable tider for festivalarrangører. Korona eller ei: fastlands-Norges yngste og nordligste internasjonale kammermusikkfestival satser friskt i 2021, etter en lovende start i februar i år.

Neste festival finner sted i Alta fra 17. til 21. februar og kunstnerisk leder Miriam Helms Ålien kan røpe detaljer om festivalprogram og musikere. Blant navnene finner man den spanske klarinettisten Pablo Barragan, fiolinistene Gidon Kremer (Latvia) og Hyeyoon Park (Tyskland/Sør-Korea), samt den svenske cellisten Jakob Koranyi. Av norske musikere kan nevnes Eivind H. Ringstad (bratsj), Knut Erik Sundquist (kontrabass), Nils Anders Mortensen (klaver), og ikke minst Ålien selv (fiolin).

Det planlegges en helg med seks konserter og stor variasjon i programmet: Åpningskonsert fredag kveld, nattkonsert med Messiaens Kvartett til tidens ende, showkonsert lørdag kveld, Schuberts Ørretkvintett på søndag før det hele avsluttes i Nordlyskatedralen om kvelden. I tillegg til festivalhelgen er det planlagt et helt spesielt «forspill» onsdag 17. februar når fiolinlegenden Gidon Kremer gjester byen.

Selv skriver Kremer følgende om festivalbesøket:

- Jeg er begeistret over å bli invitert til Miriams festival helt nord i Norge, der jeg er spesielt glad for å kunne fremføre deler av mitt nyeste Weinberg-prosjekt. Siden jeg selv grunnla Lockenhaus-festivalen med en lignende motivasjon for nesten 30 år siden, er jeg glad for å være en del av FESTIVALTA i 2021. I disse vanskelige tidene for hele verden er det spesielt viktig av unge stemmer tar til orde for de virkelige verdiene i musikk.

For mer informasjon, følg med på festivalens nettside eller Facebookside.Artikler