Foto: Berit Bagøien Moe
Foto: Berit Bagøien Moe

Flagstadprisen til Ingegjerd Bagøien Moe

Sopranen Ingegjerd Bagøien Moe ble overrasket med Flagstadprisen 2023 da hun 9. mai skulle synge for Flagstadselskapet. Prisen består av et beløp på kr. 25.000 og en bronsebyste av Kirsten Flagstad av kunstneren Joseph Grimeland. Prisen ble overrakt av selskapets styreleder Kari Eikli og juryens begrunnelse var følgende:

Alt begynner et sted, sies det i et kjent TV-program, og prismottakerens reise mot operaen begynte i et epletre i hagen da hun var fem år og sang Paminas arie fra Tryllefløyten. I bunnen ligger det store stemmetalentet, så kommer alt det andre som skal til; musikalitet, disiplin, kunstnerisk forståelse og et intenst ønske om å formidle sterke følelser gjennom musikken. Hun fikk sin internasjonale debut som Cio-Cio-San i Madama Butterfly i Hellas i 2017, så vant hun tredjeprisen i Il Nuovo Canto Internationale i Milano i 2018. Og hennes Elisabetta i Don Carlos i Opera på Skäret i 2018 utløste panegyrisk kritikk i svenske aviser: «Kvällens Elisabetta – Ingegjerd Bagøien Moe. Det var en ren knockout. … Detta är en sångerska för världens stora scener.» 

Juryen berømmet henne også for tolkningen av Kirsten Flagstad i Ketil Bjørnstads Flagstad – The Opera (2021) der hun kun fikk seks dager på å lære musikk, tekst og regi, og formidlet sangerinnens siste dager på imponerende vis.

Moe fikk nylig fast ansettelse på operahuset Saarländisches Staatstheater i Saarbrücken, Tyskland, der hun i løpet av kommende sesong skal synge tittelrollene i Suor Angelica og Aïda samt Giorgetta i Il Tabarro og Sieglinde i Valkyrien. Parallelt med stillingen kommer hun til å fortsette sin frilansvirksomhet i både Norge og andre land.

 Nyheter