Bergen Filharmoniske Orkester.
Bergen Filharmoniske Orkester.

Gjenåpnings-konserter med Andsnes og BFO

Samfunnet er i ferd med å åpne opp igjen, og Bergen Filharmoniske Orkester inviterer til gjenåpningskonserter i Grieghallen mandag 15. juni, på Edvard Griegs fødselsdag. – Vi feirer Grieg, men fremfor alt feirer vi at det igjen åpnes for de levende møtene mellom orkesteret, musikken og publikum, sier kommunikasjonssjef Henning Målsnes.

Dette gjør BFO med å hylle de mange som nå i lang tid har jobbet hardt for å holde koronaviruset i sjakk, reddet liv og sørget for å holde små og store og viktige samfunnsfunksjoner i gang. Medarbeidere innen helse og omsorg, transport og renhold, dagligvarehandel og krisehåndtering vil fylle de totalt 400 setene som blir tilgjengelige for publikum i Griegsalen, fordelt på to konserter samme kveld, den første kl. 18.00 og den andre kl. 20.30. Konserten kl. 18.00 strømmes gratis på Bergenphilive.

På programmet står musikk av Edvard Grieg: a-mollkonserten med Leif Ove Andsnes som solist, Hyldningsmarsj fra Sigurd Jorsalfar og lyriske stykker av Grieg og Ørjan Matre, inklusive urfremføring av ny sats «Notturno». Sjefdirigent Edward Gardner leder det hele. Konserten varer ca 1 time og har ingen pauseNyheter