Bjørgulv Vinje Borgundvaag. Foto: Norsk musikkråd
Bjørgulv Vinje Borgundvaag. Foto: Norsk musikkråd

Gjensynsglede for musikanter og korsangere

I vår var det stille fra de fleste av landets kor, korps, orkestre og andre musikklag. På grunn av korona ble mange tusen ukentlige øvelser avlyst. Nå kan de endelig blåse liv i aktiviteten. Denne uken samles igjen tusenvis av barn, unge og voksne til ukentlige øvelser i hele landet.

Samtidig gjennomfører musikklivet kampanjen Gjensynsglede for å markere at musikantene rundt i Norge er i gang igjen med det de liker best: Møtes for å lage musikk sammen. Kor, korps, øvingsfelleskap og orkestre over hele landet åpner nå dørene for nysgjerrige som vil prøve hvordan det er å synge og spille. 

- Å synge i kor er en fantastisk opplevelse. Vi vet at korene betyr svært mye for lokalsamfunnene og for de som er med, sier Åse Vigdis Festervoll, styreleder i Musikkens studieforbund som sammen med Norsk musikkråd står bak kampanjen Gjensynsglede

Etter at det kom på plass en nasjonal smittevernveileder for musikkøvelser er de fleste nå oppe og går igjen. Målet med veilederen er at man skal føle seg trygg på øvelsene. Allikevel møter færre opp fordi de er usikre, så det er viktig å få fakta på bordet.

- Smittevernveilederen er godkjent av Helsedirektoratet. Vi opplever at musikklivet er flinke til å følge den og har ikke opplevd smittespredning på musikkøvelser etter at veilederen ble tatt i bruk. Å synge og spille gir oss livsglede og bedre liv – virkningen på folkehelsen er dokumentert. Vi lever rett og slett lengre når vi får musisere hver uke, sier Bjørgulv Vinje Borgundvaag, styreleder i Norsk musikkråd.    Nyheter