Foto: Emil Sjåstad Nyeng

Gjev pris til Musikkfabrikken på Hunderfossen

Foto: Emil Sjåstad Nyeng
Foto: Emil Sjåstad Nyeng

Gjev pris til Musikkfabrikken på Hunderfossen

Midt blant verdens største fornøyelsesparker, ble Hunderfossen Familiepark utropt som vinner av parkbransjens «Oscar» 2023 for nyheten Musikkfabrikken. 


KM Red. I Foto: Emil Sjåstad Nyeng


Ved en seremoni i Orlando, Florida, på tirsdag ble Musikkfabrikken kåret til Årets beste parkopplevelse for produksjoner med budsjett under 100 millioner. Kåringen ble foretatt av, Themed Entertainment Associations THEA Awards. Det er over 5000 fornøyelsesparker rundt om i verden som hvert år presentere nyheter. 100 av disse blir årlig vurdert av THEA for denne kåringen.

Juryens begrunnelse er at Musikkfabrikken er spektakulær, original og morsom, har høy læringsfaktor for alle aldersgrupper, har en gjennomført helhet, og har et universelt språk med musikk og farger. 

Den andre hovedprisen – til parkopplevelse uavhengig av budsjett – går til Disney Worlds Guardians of the Galaxy. 

Foto: Emil Sjåstad Nyeng
Sigurd Slåttebrekk  I  Foto: Kenneth Nordahl Pedersen

- At en parkopplevelse basert på klassisk musikk skulle kunne komme hit er helt uvirkelig, og gir stor tro på veien videre for feltet vårt, rekrutteringen av nye generasjoner publikummere, og for Musikkfabrikken ut i verden! sier Sigurd Slåttebrekk som i mange år har engasjert seg sterkt for å spre kjennskap til klassisk musikk. - Det er så man må klype seg i armen! De to hovedprisene går til Disney - og lille Musikkfabrikken i Hunderfossen! All ære til Hunderfossen Familiepark for å tørre å tenke ut av boksen, og satse på en så uvanlig publikumsattraksjon. Men du verden for en mottakelse den har fått, og med THEA-prisen viser det at vi definitivt har lykkes. Nå er drømmen å ta satsningen videre til internasjonale oppsetninger!

Hogne Høstmælingen, direktør i Hunderfossen Familiepark, initiativtaker og prosjektleder for attraksjonen er også begeistret: -Dette er den beste bursdagsgaven vi kunne få i vårt 40-års jubileum.

Prisutdelingen skjer under en galla i Hollywood i mars. 

Klassiskmusikk.com er stolt av å ha vært det eneste norske medium som tok turen til Hunderfossen for å dekke åpningen av Musikkfabrikken i vår.Nyheter