Grammynominasjon til Saariaho, Herresthal og OFO

Platen Saariaho: Graal Théâtre; Circle Map; Neiges; Vers Toi Qui Es Si Loin, som ble innspilt i forbindelse med Oslo-Filharmoniens 100-årsjubileum, er nominert til Grammy 2021 i klassen Best Classical Compendium.

Alle verkene er av den finske komponisten Kaija Saariaho. Fiolinisten Peter Herrestahl er solist i fiolinkonserten Graahl Theatre og i solostykket Vers Toi Qui Es Si Loin. De to andre stykkene er orkesterverk. Dirigent er Clément Mao-Takacs, Saariahos favorittdirigent ifølge Herresthal. Platen har fått svært gode anmeldelser blant annet i BBC Magazine og Gramophone. (Lenke: http://arkiv.klassiskmusikk.com/suksess-for-ofo-herresthal-og-saariaho/)

Grammy Awards har 84 forskjellige kategorier, hvorav Best Classical Compendium går til kunstnerne (Saariaho, Herrestahl, Oslo-Filharmonien, Mao-Takacs) og produsenten Hans Kipfer.

Så langt er dette den eneste Grammy-nominerte klassiske platen med norsk medvirkning, men på grunn av pandemien er ikke alle juryer ferdige – så ennå er det håp!Nyheter