Gudim Equinorvinner

Gudim Equinorvinner

Fire ble nominert, men det var fiolinisten Ludvig Gudim (24) som trakk det lengste strået da årets Equinors talentstipend i klassisk musikk ble utdelt. 


KM Red. I Foto: Ørjan Richardsen / Equinor


Prisen er på en million kroner. Den ble offentliggjort under Equinors nyttårskonsert med Stavanger Symfoniorkester torsdag kveld. 

– Det er overveldende å vinne. Et stipend som dette gir utrolig mye motivasjon til å satse videre, samtidig som det gir en trygghet. Klassisk musikk er en tøff bransje, og med et stipend som dette kan jeg virkelig satse på det som betyr mye for meg, sier en glad Gudim. 

Som en del av nyttårskonserten opptrådte den ferske stipendvinneren med Stavanger Symfoniorkester. Juryleder og pianist Leif Ove Andsnes, som selv mottok talentstipendet for mer enn 30 år siden, hyller 24-åringen. 

– Ludvig er allerede en kjent fiolinist i Norge. Han har i flere år vært sentral i det blomstrende strykermiljøet i Oslo. Han har en autentisk og individuell stemme, og han er en følsomt lyttende og fleksibel kammermusiker. Han er også en naturlig leder i grupper og orkestre. Vi i juryen gleder oss veldig til å følge ham videre. Vi håper stipendet og anerkjennelsen er et springbrett på reisen mot en internasjonal musikkarriere, sier juryleder og ambassadør for Equinor Morgendagens helter, Leif Ove Andsnes. Nyheter