Franz Joseph Haydn (1732-18089)
Franz Joseph Haydn (1732-18089)

Haydn på 123 i helgen

Klassisk minifestival på Nynorskens hus i Oslo 12.-14.november. 

Som vanlig er det Engegårdkvartetten som inviterer til denne årlige festivalen med «en komponist på 123». I år har de med seg sopranen Berit Norbakken, fiolinisten Atle Sponberg, cellisten Øyvind Gimse og pianistene Håvard Gimse og Joachim Carr. På fredagskvelden stiller alle festivalmusikerne med hvert sitt yndlingsstykke av Joseph Haydn. 

Lørdag inviterer de til kafékonsert «alla zingarese» om formiddagen – da blir det kaffe og kake til musikken. Midt på dagen foredrar Eystein Sandvik om Haydn som humorist. Lørdag kveld er det tid for blant annet kantaten Arianna a Naxos.

Den yngre garde får sin egen konsert søndag formiddag. Da presenteres Haydns liv i musikk, dans og ord gjennom korte stykker spilt av barn og unge. Søndag midt på dagen får publikum høre Jesu, syv siste ord på korset før festivalen avsluttes om kvelden. Da presenterer samtlige festivalmusikere høydepunkter fra Haydns kammermusikkrepertoar. Konserten inkluderer Engegårdkvartettens yndlingskvartett, opus 76 nr. 5, Klavertrio nr. 44 i Ess dur og Klaversonate nr. 53 i e moll. Det blir en arie fra oratoriet Skapelsen og «Adagio-Allegro» fra Londonsymfonien Nr. 104 arrangert for kammerensemble. 

For hele programmet, se her.Nyheter