Eldbjørg og Ragnhild Hemsing. Foto: Nikolaj Lund
Eldbjørg og Ragnhild Hemsing. Foto: Nikolaj Lund

Hemsingfestivalen 2021

Årets Hemsingfestival ble utsatt fra februar til 8.-10. oktober på grunn av pandemien. Det klassiske vintereventyret i Valdres byr nå på Aurdal i høstdrakt, men lover ellers kjente programposter og intime møter med stor musikk. Eller som Ragnhild og Eldbjørg Hemsing lyrisk uttrykker det:

- Lik eplene som henger igjen i hagen på denne årstiden, er vi overmodne for å møte publikum og samles rundt gode musikkopplevelser!

Musikersøstrene har brukt koronatiden godt, og har høstet nasjonale og internasjonale priser for sine nyeste plateutgivelser. Å arrangere kammermusikkfestival i hjembygda er som alltid årets høydepunkt. Derfor var det aldri aktuelt å avlyse festivalen. 

Hemsingfestivalen legger vekt på den litt uformelle og rustikke rammen rundt musikken, der natur, kultur og lokale smaker setter sanseapparatet i sving. Gjestende musikere har gitt uttrykk for at dette er varme, fine arenaer å spille på. Festivalens røde tråd er koblingen mellom klassisk og folkemusikk, i et stort spenn fra Beethoven, Tchaikovskij og Grieg til tradisjonelle slåtter fra Valdres.

Årets musikere er Marianne Beate Kielland, Amalie Stalheim, Tor Espen Aspaas, Marina Kan Selvik, Berit Cardas, Eivind Ringstad, Hedda Aadland, Martha-Pil Neumer Evertsen, Jan Beitohaugen Granli, Valdresstrykerne og Hemsingsøstrene selv.

For fullt program og mer informasjon, se her.

Intim festivalstemning i Aurdal Kirke. Foto: Nikolaj Lund

 Nyheter