Høstfestival 2022 med Schubert

For tredje året på rad inviterer Kulturelt Initiativ i Sandefjord til liten høstfestival 7. – 9. oktober. Siden det i år markeres at det er 225 år siden Franz Schubert ble født, har festivalen mest fokus på hans musikk. 

Samtidig inviteres det til de første konsertene med klassisk musikk i en ny konsertsal: FKA – en FlerKulturell Arena i Hjertnes-komplekset med et digitalt akustisk anlegg. 

Et eksklusivt utvalg av norske musikere kan oppleves under festivalen. Christian Ihle Hadland er først ut i et program med Sjostakovitsj-preludier, Schumanns Kinderszenen og Schuberts Sonate i G-dur. På lørdagen spiller Engegårdkvartetten et rent Schubertprogram: Strykekvartett i G-dur og Døden og piken. Kvartettens bratsjist, Juliet Jopling, vil gi en presentasjon av de to verkene der sangen som ligger til grunn for sistnevnte verk fremførtes av mezzosopranen Christina Jønsi og pianisten Margrete Moen Birkedal.

Nok et verk med utgangspunkt i en Schubert-Lied blir det når Christian Ihle Hadland er tilbake på festivalens siste konsert med Schuberts Forrellen-Quintet . Den spiller han sammen med strykersolister fra Oslo-Filharmonien; Elise Båtnes, fiolin, Henninge Båtnes Landaas, bratsj, Louisa Tuck, cello og Kenneth Ryland, kontrabass. I tillegg fremføres Schuberts klavertrio Notturno og Sonate i A-dur.

Mer informasjon om hver enkelt konsert finner du her:
7.oktober
8.oktober
9.oktoberNyheter